Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Росен Плевнелиев сред лекторите на Bulgaria Wants You в Берлин

Росен Плевнелиев (вдясно)
Снимка: БТА

С видео на чужденци, избрали да живеят в страната ни, започна днешният кариерен форум за българи в чужбина “Кариера и живот – защо в България?“, който се провежда в Берлин. 

Живеем в 21-ви век и има много мостове и начини, с които да бъдеш близо до родината си, да бъдеш полезен където и да си и да живееш. Това, което Bulgaria Wants You дава, е избор”, каза Андрей Арнаудов, един от създателите на платформата. По думите му, след последния кариерен форум в Мюнхен много българи са се завърнали в родината.

Сред лекторите на форума са президентът Росен Плевнелиев (2012-2017), актьорът Самуел Финци, артистичното семейство Яна Титова и Алекс Алексиев. Официален гост на събитието е посланикът на България в Германия Григор Порожанов.

По време на форума сънародниците ни могат да посетят общо двайсет и шест работодателски щанда на компании.

Платформата Bulgaria Wants You цели да привлече български граждани от чужбина, както и да задържи българите у нас на местния трудов пазар, предлагайки възможности за работа и информация за живота в различните райони на страната. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската черква "Свети Георги Победоносец" в Одрин отбелязва 20 години от възстановяването си

Съградена само за няколко месеца от българската общност в Одрин, черквата "Свети Георги Победоносец" вече 144 години продължава да съхранява българския православен дух. С разрешението на султан Абдул Хамид II и със съдействието на одринския валия Реуф..

публикувано на 06.05.24 в 05:25

“Мобилна бибиотека” събира на езерото Самамиш българите в Сиатъл

“Читалня Сиатъл“ подготвя “Мобилна библиотека“, която ще бъде представена на традиционния пикник, организиран от Българския център за култура и наследство в града на 19 май на езерото Самамиш, съобщи почетният консул в Сиатъл Елка Русков. “..

публикувано на 05.05.24 в 15:25

Изложба представя български мозайки в норвежкия град Ставангер

Изложбата “България и мозайките“ показва нашето културно-историческо наследство в норвежкия град Ставангер, съобщиха от българското посолство в Осло, което е организатор на събитието. “ Изложбата представя историята на България чрез избрани примери..

публикувано на 04.05.24 в 16:11