Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българка е бизнес журналист на годината в Австрия

Снимка: Twitter

Българката Марина Делчева-Гланчниг получи наградата "Милан Фрюхбауер", заедно с което и титлата "Бизнес журналист на годината" в Австрия. Сънародничката ни е първият носител на специалната награда, информира блогът на българите в Австрия "Меланж Булгарен" (Melange Bulgaren), цитиран от БТА.

Марина Делчева-Гланчниг ръководи икономическия ресор на "Винер Цайтунг" от 2014 г., а от миналата година поема същата функция в престижното списание "Профил".

Марина Делчева
"Марина Делчева-Гланчниг принадлежи към по-младото поколение бизнес журналисти, които вече имат впечатляващ опит. Родена в София, тя е отлично запозната с икономическия пейзаж на Австрия и въпросите на икономическата политика и от много години отразява компетентно и според най-високите журналистически стандарти теми от света на икономиката". С тези думи Австрийската информационна агенция представя Марина Делчева в информацията за удостояването ѝ с престижното отличие.

Снимки: Twitter,www.bulgaren.org



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27

В Рим работят за дигитална трансформация в обучението по български език и литература

В Българския кулутрен институт в Рим започна втората обучителна среща по проекта “Дигитална трансформация в обучението по български език и литература” към програма “Еразъм+”, КА2, Стратегически партньорства в областта на училищното образование...

публикувано на 11.05.24 в 17:44