Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партия ГЕРБ ще работи с ПП и ДБ, но само ако тя командва

Бойко Борисов
Снимка: БТА

След изборите ГЕРБ няма да преговаря за ново управление със съпредседателите на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев и с бившия премиер Николай Денков, но би приел за бъдещи партньори част от партиите в коалицията ПП-ДБ. Това заяви пред журналисти в Рупите лидерът на партията Бойко Борисов. По думите му, разумно се държат единствено от “Демократична България”.

Кирил Петков: Голяма грешка беше влизането в съвместно управление с ГЕРБ-СДС

Разбира се, че с ПП и ДБ ще работя, но не по тяхната, а с доминиращата власт на ГЕРБ в управлението - с наши премиери, с наши министри, само тогава”, зарече се Бойко Борисов.

ДПС, според лидера на ГЕРБ, е формацията, с която се разговаря нормално. Той не отговори категорично на въпроса дали партията му е готова след предсрочния вот да състави самостоятелно правителство.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Преводачът Свилена Георгиева: Изучаването на чужди езици ни научава да обичаме и ценим нашият български

Културно и езиково многообразие – с това се отличава Европейският съюз, а езиците, които се говорят в общността са важна част от културното наследство на Европа. В ЕС има 24 официални езика и всеки път, когато към ЕС се присъединяват държави..

публикувано на 26.09.24 в 11:40
Българска академия на науките

БАН избра шестима нови академици

Нови академици избра Събранието на академиците в на Българската академия на науките (БАН). В биологическите науки академик вече е Илза Пъжева. Основните й научни постижения са в областта на биоинформатиката и QSAR моделирането. Тя създава..

публикувано на 26.09.24 в 09:41

Форум в София представя новите хоризонти на технологиите

В София Тех Парк, сграда "Джон Атанасов", днес ще се проведе поредното издание на Robotics Strategy Forum под надслов "Новите хоризонти на технологиите". Изложители на форума са над 30 компании, образователни и научни институции, които разработват..

публикувано на 26.09.24 в 06:05