Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2024

Пеевски: Трябва да има редовно правителство, което да стабилизира държавата

Снимка: БТА - архив

Очаквам  покана от лидера на най-голямата политическа сила Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС към всички евроатлантически лидери, за започне разговор за бъдещето на родината, се казва в позиция на Делян Пеевски, съпредседател на ДПС. Движението е втората партия по брой депутати в новоизбрания 50-и парламент на България.

"За ДПС властта никога не е била самоцел и това винаги е било потвърждавано от действията ни. Но съм категоричен – ние ще сме фундамента и гаранта за това, че България няма да се отклони от евроатлантическия си път. Държавата трябва да се управлява от легитимно избраните от българските граждани партии и никой няма право да поставя под съмнение тяхната легитимация“, заявява Пеевски.  

Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров заяви, че социалистите може да подкрепят технически кабинет без политически лидери и без премиер Бойко Борисов, стига формулата на правителството да отговаря на вижданията на БСП. 
Водачът на листата ва ГЕРБ-СДС за европарламент Росен Желязков се е отказал от мястото си в новия Европарламент, съобщиха от ГЕРБ и най-вероятно ще се върне като народен представител в новия национален парламент.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новоизбраното 50-то народно събрание започва работа

За 19 юни президентът Румен Радев свика първото заседание на новоизбрания парламент на България. То ще бъде открито в 09.00 ч. от д-р Силви Кирилов, депутат от "Има такъв народ" (ИТН), който е най-възрастният народен представител в 50-ото Народно..

публикувано на 19.06.24 в 05:30

Служебният премиер отива в Брюксел за лидерска среща на ЕС

За трайно уреждане на конфликта ще е нужен диалог между всички страни, се подчертава в заключителното комюнике подписано от 80 страни в Швейцария на международната конференция за мир в Украйна. В документа, подкрепен от мнозинството участници се..

публикувано на 16.06.24 в 17:33
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

ГЕРБ не дава повече ключа от управлението на друга политически сила

Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да помогнем на хората бързо. Но само при вариант, в който направим правителство. Това обеща лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в пострадалите от градушката села в област Велико Търново...

публикувано на 16.06.24 в 12:18