Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчева и гореща неделя с температури до 39°

Снимка: БГНЕС

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. В неделя, 23 юни, ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд над планинските райони главно в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в Източна България - малко по-ниски, в София - около 34°.
В планините ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На отделни места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 
Температурите в по-голямата част от Балканите ще се задържат високи, но в северозападните райони ще настъпи захлаждане. Ще е предимно слънчево, но в следобедните часове, главно в Сърбия, Северна Македония и западните райони на България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Сред балканските столици най-прохладно ще бъде в Истанбул - 29°, най-жежко - в Букурещ (38°).
Хладно за периода, ветровито, предимно облачно, на много места с валежи от дъжд ще бъде в Северна Италия, Югоизточна Франция и на островите Корсика и Сардиния. Над останалата част от Франция и на Британските острови облачността ще е променлива, без валежи. Над страните от Централна Европа ще бъде предимно облачно, на места главно в Южна Германия, Австрия и Швейцария с краткотрайни валежи от дъжд. Слънчево време ще преобладава на Пиренейския полуостров с повече облаци над крайните северни райони. Над Северна Европа ще е предимно облачно с валежи от дъжд главно в Норвегия и прибалтийските републики, а във Финландия ще е предимно слънчево. Валежи от дъжд и гръмотевични бури ще има в Северна Украйна, западните райони на Русия, както и на много места в района на Урал. На територията на Европа най-студено ще е в Мюнхен - 20°, най-горещо - в Букурещ  (38°).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предстоятел на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00