Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българо-американската полицейска асоциация връчи стипендии на българи в САЩ

Снимка: Българо-американска полицейска асоциация/Фейсбук

Стипендии в размер на 1000 щатски долара връчи Българо-американската полицейска асоциация (Б.А.П.А.) на сънародниците на Ричард Георгиев и Диана Гечева. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на Асоциацията, цитирана от БТА.

Стипендиите носят името на покойния полицай офицер Владимир Малеев, служил в полицията в град Филаделфия и загинал при изпълнение на служебните си задължения през 2021 г. Те се присъждат на българи, които искат да продължат висшето си образование в САЩ. Преди дни Българо-американската полицейска асоциация връчи стипендия и на сънародничката ни Стефани Филчева.

Б.А.П.А. е организация с членове от български произход, работещи в американските органи на реда. Създадена е от българи, работещи като полицаи, шерифи, агенти в САЩ и прави дарителски инициативи, и спонсорира български студенти.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От есента ново българско неделно училище отваря врати в Чикаго

Ново българско училище "Българика" в Чикаго ще посрещне своите възпитаници за първи път през септември 2024 г.  "Нашето училище ще отвори врати за деца, които желаят да поддържат и развиват своя език, култура и традиции", отбелязват от Културен..

публикувано на 30.07.24 в 10:56

Теодор Ушев - с награда за цялостно творчество от кинофестивал в Италия

Десетото издание на фестивала Animaphix за анимационни филми в Сицилия, Италия посвети специална ретроспектива на българския творец Теодор Ушев и го удостои с наградата "Ренато Гутузо" за 2024 г. за цялостно творчество и за принос в развитието на..

обновено на 23.07.24 в 10:09
Хор Yasna Voices

Хор Yasna Voices изпълнява българска музика в Ню Йорк

Първият български женски ансамбъл в Ню Йорк Yasna Voices е част от програмата на фестивала La Casita в Линкълн Център в Ню Йорк. Последният фестивален ден, в който ще участва Yasna Voices, започва в 16,30 ч., събитието е с вход свободен. "Благодарим на..

публикувано на 21.07.24 в 14:57