Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Снимка: burgas.bg

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината.

Международният форум включва 5 изложби – "Европейски шампионат 2024 на Световен киноложко-ловен и спортен алианс (WCHSA)", Шампионатите на Грузия, Боливия и Полша, както и етап от "Световна купа 2024 на WCHSA".


Организирана е и специализирана клубна изложба на българското овчарско куче до Конната база в Бургас.

Откриването на всички изложби в състезателните дни е от седемнадесет часа, а входът е свободен. Записването на участниците ще започва час по-рано. 

В съдийската комисия са експерти от Австрия, Полша, Грузия, Украйна и България. Очакват се гости от Армения, Грузия, Украйна, Полша, Словакия, Австрия, Латвия и Унгария.

Снимки: burgas.bg


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Назад към корените – Национален тракийски събор в Старозагорски бани

Старозагорски бани отново е сцена на българския фолклор и народно творчество. През уикенда курортното селище е домакин на 18-ия Национален тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка". Гостите имат възможност да посетят пленера "Майсторете ръчички,..

публикувано на 31.08.24 в 07:10

Валежите продължават и в събота, в планините – интензивни

През следващото денонощие над Източна България ще се задържи облачно с валежи от дъжд. В югоизточните райони ще са интензивни и значителни по количество. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време. В събота , 31 август,..

публикувано на 30.08.24 в 19:45

Високо напрежение пред “Боянския сарай” на Ахмед Доган

Напрежение между полицаи и граждани възникна пред имот в столичния квартал “Бояна”, обитаван от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, съобщи БТА. До ситуацията се стигна след като Данаил Папазов – бивш транспортен министър и доскорошен..

публикувано на 30.08.24 в 15:26