Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повечето българи подкрепят членството в НАТО

Снимка: БГНЕС

Ако се проведе референдум дали да бъде продължено членството в НАТО, 59% от българите биха отговорили утвърдително, показва проучване на Алианса.

По този показател България се нарежда на предпоследно място сред 32-те страни членки – зад нея с 58% е единствено Словения, а водачи са Албания, Полша и Литва съответно с 98, 91 и 88 процента. Трийсет на сто от сънародниците ни нямат мнение по въпроса, докато 11% биха гласували за излизане от НАТО.

Проучването показва още, че ако се изключи отговорът “Не знам как бих гласувал”, 66% от българите биха подкрепили страната ни да остане в Алианса.

Що се отнася до помощта за Украйна, 56% от сънародниците ни са против тя да продължи, докато 41% поддържат обратното мнение.

Проучването е проведено в навечерието на срещата на върха във Вашингтон, която ще се състои от 9 до 11 юли т.г.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Филиз Хюсменова

Обвиненията за отправени заплахи на етническа основа са смешен плач

“ Съпротивителните сили на ДПС не са срещу етносни качества и характеристики, а срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне .” Този коментар в социалните мрежи направи Филиз Хюсменова, която първа напусна не само..

публикувано на 13.07.24 в 16:02
Николай Денков

Илюзия са опитите за съставяне на стабилен кабинет

“ Този парламент е като плаващи пясъци – война в ДПС, разцепено БСП, разпаднало се “Величие. ” След тези думи председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков обяви, че “Продължаваме промяната” и “Демократична България” са направили..

публикувано на 13.07.24 в 13:16

Депутатите няма да се подлагат на тестове за алкохол и наркотици

Народните представители приеха Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, съобщи БТА. Болшинството отхвърли предложенията на "Възраждане" и "Има такъв народ" народните представители да бъдат тествани за наркотици. Предложението на ИТН..

публикувано на 12.07.24 в 19:33