Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков:

Предложението за технически кабинет има предимства, но и проблеми

Николай Денков
Снимка: БТА

Предложението на “Демократи за силна България” за техническо правителство с третия мандат има своите предимства, но има и своите проблеми, затова трябва да се обсъди внимателно, заяви председателят на парламентарната група ПП-ДБ Николай Денков преди заседанието на Националния съвет на партия “Продължаваме промяната”.

“Демократи за силна България”: ПП-ДБ да поиска третия мандат и да предложи технически кабинет

Бившият премиер изтъкна, че всеки кабинет трябва да има ясна политическа подкрепа. “Докато Делян Пеевски е на политическия терен, ние нямаме никакъв шанс да говорим с ДПС по политики. Ако Пеевски бъде премахнат, тогава вече ще можем да говорим”, добави той.

Николай Денков призова да се изчака връчването на втория мандат и тогава да се вземе решение относно предложението на ДСБ за технически кабинет.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Александър Николоски

По съседски: Събития с балкански адрес

С нова жп линия Скопие иска да привлече товарите от Европа до Солун Изграждането на жп линията по Коридор 10 е приоритет за Северна Македония, заяви македонският министър на транспорта Александър Николоски. Той ще разговаря с международните..

публикувано на 12.07.24 в 10:05
Димитър Главчев

Служебният премиер заяви, че се усеща липсата на редовно правителство

От Вашингтон служебният премиер Димитър Главчев заяви, че няма обяснение защо президентът още не е обявил дата за връчване на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. "Сигурно президентът Румен Радев има някакви съображения, тъй като знаете,..

публикувано на 12.07.24 в 08:23

Групата на ДПС намаля с още двама депутати

След изключването на 17-те депутати от ДПС, сред които и Джевдет Чакъров, другият председател на движението, стана ясно, че депутатът Ахмед Вранчев е изразил писмено желанието си да напусне парламентарната група на ДПС. Заявлението му беше прочетено от..

публикувано на 11.07.24 в 16:11