Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четиресет градуса максимална температура

Снимка: БТА

В неделя ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 35° и 40°, в София – около 36°.

В планините ще бъде слънчево, следобед с купеста облачност. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 30°, на 2000 м – около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 34°, а на морската вода – 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Балканите остават под влияние на горещата вълна. Следобед над западната половина от полуострова ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. В Букурещ ще бъде 41 градуса, в Белград – 39, в Атина – 37, в Истанбул – 33.

Над по-голямата част от Европа ще бъде предимно слънчево. Дъжд ще вали в Нидерландия, Дания, южните райони на Норвегия и Швеция, както и на места в Европейска Русия и Полша. Краткотрайните валежи ще има в Ирландия, Бискайския залив и в района на Ла Коруня. Над останалата част от Пиренейския полуостров и над Средиземноморието ще бъде слънчево. Следобед в югоизточните райони на Европа се очаква горещо време. В Рим ще бъде 38 градуса, в Мадрид – 33, във Виена – 31, в Москва – 30, в Мюнхен – 27, в Санкт Петербург – 24, в Париж – 23, в Стокхолм – 20.

В Чикаго ще бъде 34 градуса, в Ню Йорк – 32, в Кейптаун – 15, в Мелбърн – 11.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините продължават

В понеделник ще бъде слънчево и горещо. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 33° и 38°, в София – 33°-34°. Над планините ще бъде слънчево със слаб вятър..

публикувано на 07.07.24 в 18:30

Въздушната линейка изпълни първата си успешна мисия в планината

Хеликоптерът за спешна медицинска помощ осъществи първата си акция в планински условия, съобщи служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков. Първа мисия по въздуха на Центъра за спешна медицинска помощ След сигнал, подаден от Планинската..

публикувано на 07.07.24 в 17:20
 Евтим Милошев

Увеличение от 20% на заплатите в туристическия сектор

20-процентов ръст на възнагражденията на хората, заети в летния туристически сезон, отчете служебният министър на туризма Евтим Милошев. Пред БНР той заяви, че недостигът на работна ръка в бранша не се дължи единствено на заплащането, което, по..

публикувано на 07.07.24 в 15:09