Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четиресет градуса максимална температура

Снимка: БТА

В неделя ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 35° и 40°, в София – около 36°.

В планините ще бъде слънчево, следобед с купеста облачност. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 30°, на 2000 м – около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 34°, а на морската вода – 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Балканите остават под влияние на горещата вълна. Следобед над западната половина от полуострова ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. В Букурещ ще бъде 41 градуса, в Белград – 39, в Атина – 37, в Истанбул – 33.

Над по-голямата част от Европа ще бъде предимно слънчево. Дъжд ще вали в Нидерландия, Дания, южните райони на Норвегия и Швеция, както и на места в Европейска Русия и Полша. Краткотрайните валежи ще има в Ирландия, Бискайския залив и в района на Ла Коруня. Над останалата част от Пиренейския полуостров и над Средиземноморието ще бъде слънчево. Следобед в югоизточните райони на Европа се очаква горещо време. В Рим ще бъде 38 градуса, в Мадрид – 33, във Виена – 31, в Москва – 30, в Мюнхен – 27, в Санкт Петербург – 24, в Париж – 23, в Стокхолм – 20.

В Чикаго ще бъде 34 градуса, в Ню Йорк – 32, в Кейптаун – 15, в Мелбърн – 11.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Постоянната комисия на НАТО няма да участва във военноморското учение “Бриз – 2024”

За първи път постоянната комисия на НАТО няма да се включи в Националното военноморско учение “Бриз – 2024” заради различната ситуация, в която се намираме, съобщи командирът на Военноморските сили в България контраадмирал Кирил Михайлов, който на..

публикувано на 06.07.24 в 16:31
Египетски лешояд

Две египетски лешоядчета се излюпиха в Родопите

Българското дружество за защита на птиците съобщи за първото успешно размножаване на египетски лешояд в дивата природа у нас. Птицата се смята за най-застрашения вид на Балканския полуостров. Женската птица на име Изи е излюпена и отгледана в..

публикувано на 06.07.24 в 14:55

МВнР: Не пътувайте до Сицилия и околните острови заради изригването на Етна и Стромболи

По повод активизирането на вулканите Етна и Стромболи в Италия външното ни министерство препоръча да не се пътува до Сицилия и околните острови през следващите дни. Междувременно стана ясно, че летището в град Катания е подновило работа, след като..

публикувано на 06.07.24 в 09:33