Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 22 юли ще бъде връчен и върнат втория мандат за съставяне на правителство

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство в понеделник - 22 юли, на кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). Преди това ПП-ДБ поискаха отсрочка на втория мандат, за да търсят широка подкрепа на предлаганата от тях декларация с пакет от 7 законови промени за борба срещу корупцията. 

На 18 юли след консултации за излизане от политическата криза с парламентарните групи, без тази на ДПС, от ПП-ДБ заявиха, че няма подкрепа за предложения от тях подход и не могат да осъществят втория мандат за съставяне на кабинет. Те ще върнат мандата на президента веднага и неизпълнен. По конституция президентът ще избере на коя партия да връчи третия последен мандат. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С декларация срещу корупцията ПП-ДБ искат подкрепа за съставяне на кабинет

"Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ), публикува своята "декларация за излизане от политическата криза в България". Коалицията поиска подкрепа за декларацията от 160 депутата в парламента, за да приемат втория мандат за съставяне на..

публикувано на 16.07.24 в 09:04

Президентът откликна на желанието на ПП-ДБ за извънредна среща

Президентът Румен Радев ще проведе среща с представители на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), съобщиха от пресслужбата на президента. Разговорът ще е на "Дондуков" 2 от 16:00 часа, на 15 юли по..

публикувано на 15.07.24 в 11:51
Тошко Йорданов

ИТН би преговаряла за правителство с втория мандат

“Има такъв народ” ще отиде на разговори с “Продължаваме промяната - Демократична България”, ако коалицията реши да осъществи втория мандат за съставяне на правителство, заяви пред БНР председателят на парламентарната група Тошко Йорданов. “..

публикувано на 14.07.24 в 13:26