Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" взе удобен аванс от 2:0 преди реванша с "Динамо Минск"

Снимка: БТА

Българският футболен шампион "Лудогорец" победи беларуския "Динамо Минск" с 2:0 в първи мач от втория предварителен кръг на "Шампионската лига". Заради войната в Украйна реваншът ще се играе в Унгария на 31 юли. Резултатът беше открит след като в 9-та минута звездата на "Лудогорец" Якоб Пьотровски изведе централния нападател Бърнард Текпетей, който успя да се разпише.

В самия край на първото полувреме Тодор Неделев и Ивайло Чочев чрез няколко двойни подавания успяха да изненадат отбраната на гостите. Неделев се оказа очи в очи с вратаря на гостите. Българският национал беше повален на тревата и съдията отсъди 11-метров наказателен удар. Самият Неделев се нагърби с изпълнението и в 44-та минута на двубоя покачи на 2:0. През второто полувреме българите изпуснаха още няколко създадени голови възможности.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров отива на трети кръг на US Open

Първата ракета на България, Григор Димитров, се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като постигна чиста победа над Ринки Хиджиката с 6-1, 6-1, 7-6 (4). Срещата продължи малко над два часа и 10 минути. В първите два..

публикувано на 29.08.24 в 10:40

В Приморско дадоха старт на четвъртия етап от Международната колоездачна обиколка на страната

Започна четвъртият, най-дългият от петте етапа на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България. Стартът бе даден в Приморско, а движението ще се ограничава поетапно в участъците от Приморско до Сливен. Първият етап от София до Троян..

публикувано на 28.08.24 в 11:21
Карлос Насар

Карлос Насар става почетен гражданин на Червен бряг

Олимпийският шампион от Париж и световен рекордьор по вдигане на тежести Карлос Насар днес ще бъде обявен за почетен гражданин на Червен бряг, съобщи кметът на града Атанас Атанасов. Общината ще удостои тежкоатлета и неговия треньор Павел Христов и с..

публикувано на 26.08.24 в 07:00