Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три медала за българските отбори на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект

Снимка: БТА

Българските участници завоюваха три медала на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект, която се проведе в Бургас.
В практическия кръг на олимпиада българският отбор в състав Ванеса Калинкова, Деян Хаджи-Манич, Елица Башева и Делян Бойчев спечели златен и бронзов медал, а в теоретичната част другият ни отбор, в който участваха Делян Христов, Калина Иванова, Стоян Ганчев и Велислав Джелепов, завърши с бронз.

Задачите на олимпиадата бяха подготвени от изследователи от водещи университети в цял свят. В теоретичния кръг участниците трябваше да се справят с казуси от сферата на изкуствения интелект, компютърното зрение, машинното обучение и обработката на естествени езици, а в практическия – да създадат видео- и аудио съдържание.

В олимпиадата участваха над 200 души, обединени в 40 отбора от държави от всички континенти. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българските волейболистки се наложиха над силния отбор на Нидерландия

Българският национален отбор извоюва категорична победа над Нидерландия на Европейското първенство по волейбол за жени под 20 години, постигайки резултат от 3:0. Страната ни заедно с Ирландия е домакин на шампионата. Победата над един от най-добре..

публикувано на 11.08.24 в 11:51
Боряна Калейн

Седем олимпийски медала за България в Париж

След като вчера Тихомир Иванов завоюва осмото място на скока на височина, с личен рекорд за сезона от 2,27 м, беше поставен краят на българското участие на олимпийските игри в Париж.  Равносметката за България от Париж`2024 е седем медала – три..

публикувано на 11.08.24 в 09:09

Българският ансамбъл остана на крачка от олимпийските медали

Въпреки че поведе в квалификациите, българският ансамбъл по художествена гимнастика не успя да се пребори за олимпийските медали. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева допуснаха груба грешка на..

публикувано на 10.08.24 в 17:01