Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов призова политиците да смекчат тона

Снимка: БТА

“По начина, по който в момента се държат всички политически партии, спокойно можем да говорим за следващите осми избори”, коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. През последните три години у нас са проведени шест предсрочни парламентарни избори и наесен се очаква избирателите да гласуват за седми път.

Според лидера на ГЕРБ седем пъти правим едно и също нещо. По този повод той припомни българската поговорка: “Може да се спънеш веднъж в един камък, но ако се спънеш още един път, значи си глупав".

Бойко Борисов предупреди, че ако тонът между политиците не се промени, след месец и половина ситуацията ще бъде същата и няма да могат да говорят помежду си. “С тези обиди в момента никой нищо няма да може да направи, защото всеки ден темата в парламента е една и съща”, подчерта той, пояснявайки, че не отговаря на нападките, за да може да се състави правителство след поредния предсрочен вот.

“Каквито са хората, такива са и политиците. 240 партии има –  ако не могат да си намерят за кого да гласуват, и 250 да станат, пак ще е същото. Аз не ги обвинявам”, каза още лидерът на ГЕРБ. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Народните представители одобриха актуализацията на бюджета

Общините ще получат допълнителни суми за свои проекти, благодарение на актуализацията на държавния бюджет, която беше одобрена окончателно от Народното събрание. Така кметовете на големите градове с районно деление ще могат да делегират на районните..

публикувано на 31.07.24 в 16:52

"Има такъв народ" започва разговори за експертен кабинет

Парламентарната група на "Има такъв народ" обяви, че днес започва преговори с останалите политически сили и независимите депутати в рамките на 50-ия парламент, след като получи третия и последен проучвателен мандат за съставяне на правителство от..

публикувано на 30.07.24 в 07:25

До края на седмицата ще е ясно дали ще има редовно правителство

За незабавно пристъпване към разговори с останалите политически формации в 50-ото Народно събрание, призова президентът Румен Радев представителите на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН). Той им връчи третия, последен, мандат за..

публикувано на 29.07.24 в 13:03