Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Пеевски: Актуалната тема е защо се бави процедурата за служебния кабинет

Снимка: БГНЕС

По повод журналистически въпроси относно упреците на ПП-ДБ и “Възраждане”, че използва прокуратурата като бухалка по случая с проверката срещу Румен Гайтански – Вълка, съпредседателят на ДПС Делян Пеевски попита на свой ред защо прокуратурата не прави нищо по редица разследвания и кого обслужва тя “с удобния им главен прокурор”.
Според депутата актуалната тема е защо се бави процедурата за служебния кабинет, а отговорът: “Президентът трябва да се пече на морето в чужбина.” Той препоръча на парламентарните репортери да се разходят из Народното събрание, за да научат “къде проектопремиерката приема и кои хора на президента обикалят всеки ден в кабинета ѝ”.
Председателят на парламентарната група на “БСП за България” Борислав Гуцанов заяви, че няма забавяне в процедурата по съставяне на служебно правителство. “Кандидатът за министър-председател се нуждае от време, за да предложи кои ще останат от старите министри, кои ще бъдат заменени”, коментира той упреците на Делян Пеевски, че държавният глава нарочно бави процедурата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бойко Борисов призова политиците да смекчат тона

“По начина, по който в момента се държат всички политически партии, спокойно можем да говорим за следващите осми избори”, коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. През последните три години у нас са проведени шест предсрочни парламентарни..

публикувано на 15.08.24 в 11:13
Людмила Петкова

Людмила Петкова остава служебен финансов министър в кабинета на Кожарова

Служебният министър на финансите и вицепремиер Людмила Петкова е приела да остане на поста и в следващото служебно правителство, потвърдиха за БНР от нейния екип. Петкова е приела поканата на номинираната за премиер Горица Грънчарова-Кожарева, като..

публикувано на 13.08.24 в 08:23

Протест срещу използването на вътрешното министерство за политически цели

Униформени и цивилни служители на вътрешното министерство протестираха до парламента в защита на служебния министър Калин Стоянов. "След всяка смяна започват преназначения и става страшно. На всекиго от нас омръзна да се използват полицаите, и не е..

публикувано на 12.08.24 в 13:12