Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът може да заседава извънредно за клетва на новия служебен кабинет

Снимка: БТА

Служебният кабинет с премиер Горица Грънчарова-Кожарева може да положи клетва на извънредно заседание на парламента във вторник. Това съобщи от парламентарната трибуна председателстващият заседанието Йордан Цонев: "Вероятно ще има извънредно заседание във вторник, 20-ти август, за клетва на новия служебен кабинет, ако президентът издаде указа за това". От 16-ти август 50-ият парламент излезе във ваканция, а следващото редовно заседание трябва да се проведе на 4-ти септември.

За да може извънредните парламентарни избори да се проведат на 20-ти октомври, новият служебен кабинет трябва да положи клетва пред Народното събрание най-късно на 20 август. 50-ото Народно събрание заработи на 19 юни. Народните избраници имаха 40 работни дни и проведоха 23 заседания.

Очаква се депутатите да имат не повече от 8 заседания, защото на 20 септември трябва да излязат в предизборна ваканция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

В Турция ще взимат пръстови отпечатъци на пристигащите чужденци Турските власти планират да взимат пръстови отпечатъци на чужденците, пристигащи в страната. Това съобщи министърът на вътрешните работи Али Йерликая пред..

публикувано на 16.08.24 в 10:50

Делян Пеевски: Актуалната тема е защо се бави процедурата за служебния кабинет

По повод журналистически въпроси относно упреците на ПП-ДБ и “Възраждане”, че използва прокуратурата като бухалка по случая с проверката срещу Румен Гайтански – Вълка, съпредседателят на ДПС Делян Пеевски попита на свой ред защо прокуратурата не прави..

публикувано на 15.08.24 в 13:21

Бойко Борисов призова политиците да смекчат тона

“По начина, по който в момента се държат всички политически партии, спокойно можем да говорим за следващите осми избори”, коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. През последните три години у нас са проведени шест предсрочни парламентарни..

публикувано на 15.08.24 в 11:13