Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът може да заседава извънредно за клетва на новия служебен кабинет

Снимка: БТА

Служебният кабинет с премиер Горица Грънчарова-Кожарева може да положи клетва на извънредно заседание на парламента във вторник. Това съобщи от парламентарната трибуна председателстващият заседанието Йордан Цонев: "Вероятно ще има извънредно заседание във вторник, 20-ти август, за клетва на новия служебен кабинет, ако президентът издаде указа за това". От 16-ти август 50-ият парламент излезе във ваканция, а следващото редовно заседание трябва да се проведе на 4-ти септември.

За да може извънредните парламентарни избори да се проведат на 20-ти октомври, новият служебен кабинет трябва да положи клетва пред Народното събрание най-късно на 20 август. 50-ото Народно събрание заработи на 19 юни. Народните избраници имаха 40 работни дни и проведоха 23 заседания.

Очаква се депутатите да имат не повече от 8 заседания, защото на 20 септември трябва да излязат в предизборна ваканция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите ратифицираха договор за придобиване на боеприпаси за "Страйкър"

В Народното събрание беше ратифициран международен договор за придобиване на боеприпаси за машини "Страйкър", предаде БТА. Договорът от правителството на САЩ, на обща стойност 64 880 655 долара без ДДС, беше подкрепен с гласовете на 125 депутати,..

публикувано на 08.08.24 в 16:45

Отправиха послание към Камарата на представителите на САЩ за България

Конгресменът Джо Уилсън, републиканец от щата Южна Каролина, основател и съпредседател на конгресната Група за приятелство с България, отправи обръщение пред Камарата на представителите, посветено на страната ни. Това съобщи във Фейсбук..

публикувано на 08.08.24 в 13:52
Мария Габриел

Мария Габриел може да замени Мирча Джоана като зам.-генерален секретар на НАТО

Бившият български еврокомисар Мария Габриел може да стане зам.-генерален секретар на НАТО. Информацията за кандидатурата е потвърдена от София и от Брюксел, съобщи БГНЕС. Според българските медии Габриел има достатъчно международен опит, за да..

публикувано на 07.08.24 в 11:29