Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати предлагат да има камери в асаньорите и кулоарите на НС заради случаите на насилие

Снимка: БТА

Депутати от ПП-ДБ и от разпадналата се парламентарна група на “Величие” внесоха проект на решение за поставяне на камери за видеонаблюдение в асансьорите и вътрешните коридори на Народното събрание. Целта е да бъде гарантирана сигурността на народните представители предвид грубите, по думите им, инциденти, случили се в кратката история на последния парламент.

Част от тях останаха извън пленарната зала — в асансьорите и вътрешните коридори, пространство, удобно за агресивните, далеч от погледа на охранителните камери”, пишат вносителите. Според тях в някои случаи нападенията са се изразявали в остри вербални атаки в асансьорите, а в други група депутати са се нахвърляли фисически върху свой колега.

Това е само продължение на агресията в пленарната зала, за която нито един народен представител досега не е бил санкциониран, макар от парламентарната трибуна да се лее реч на омраза, да се говори на “ти”, да се формулират обиди и откровени клевети”, се казва още в аргументите.

Последният сблъсък стана през миналата седмица, когато депутатът от “Възраждане” Коста Стоянов нападна Явор Божанков от ПП-ДБ в кулоарите на парламента.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Парламентът може да заседава извънредно за клетва на новия служебен кабинет

Служебният кабинет с премиер Горица Грънчарова-Кожарева може да положи клетва на извънредно заседание на парламента във вторник. Това съобщи от парламентарната трибуна председателстващият заседанието Йордан Цонев: "Вероятно ще има извънредно заседание..

публикувано на 16.08.24 в 17:22

По съседски: Събития с балкански адрес

В Турция ще взимат пръстови отпечатъци на пристигащите чужденци Турските власти планират да взимат пръстови отпечатъци на чужденците, пристигащи в страната. Това съобщи министърът на вътрешните работи Али Йерликая пред..

публикувано на 16.08.24 в 10:50

Делян Пеевски: Актуалната тема е защо се бави процедурата за служебния кабинет

По повод журналистически въпроси относно упреците на ПП-ДБ и “Възраждане”, че използва прокуратурата като бухалка по случая с проверката срещу Румен Гайтански – Вълка, съпредседателят на ДПС Делян Пеевски попита на свой ред защо прокуратурата не прави..

публикувано на 15.08.24 в 13:21