Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Видин започва най-дългият веломаршут у нас

Снимка: БТА-архив

Сто колоездачи от пет държави ще потеглят в събота сутрин от Видин по най-дългия веломаршрут в страната ни. Единайсетото издание на многодневното спортно приключение тази година носи името “Дунав Ултра: Следващо ниво 2024”.



“Най-много участници ще има от България и Румъния, а останалите идват от Украйна, Великобритания и Съединените щати. Така велосъстезанието се превръща в изключително интересно международно събитие, което този път ще премине през 110 населени места”, казва организаторът Борис Бегъмов.


Въпреки че преодоляването на 740 километровия маршрут няма състезателен характер, колоездачите поддържат добро темпо и успяват да го прекосят в рамките на пет-седем дни. “Дунав Ултра” носи по-скоро туристически характер, за да може участниците да се насладят на поречието на река Дунав.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Калейн

Седем олимпийски медала за България в Париж

След като вчера Тихомир Иванов завоюва осмото място на скока на височина, с личен рекорд за сезона от 2,27 м, беше поставен краят на българското участие на олимпийските игри в Париж.  Равносметката за България от Париж`2024 е седем медала – три..

публикувано на 11.08.24 в 09:09

Българският ансамбъл остана на крачка от олимпийските медали

Въпреки че поведе в квалификациите, българският ансамбъл по художествена гимнастика не успя да се пребори за олимпийските медали. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева допуснаха груба грешка на..

публикувано на 10.08.24 в 17:01
Йоана Георгиева

Йоана Георгиева и Биляна Дудова няма да се борят за олимпийски медали

Дебютантката на олимпийски игри Йоана Георгиева завърши седма в Париж в третата полуфинална серия на 500 м в едноместния каяк. Това означава, че тя няма да участва на финала в дисциплината. 22-годишната българка не намери място и във финал С, на който..

публикувано на 10.08.24 в 12:30