Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Видин започва най-дългият веломаршут у нас

Снимка: БТА-архив

Сто колоездачи от пет държави ще потеглят в събота сутрин от Видин по най-дългия веломаршрут в страната ни. Единайсетото издание на многодневното спортно приключение тази година носи името “Дунав Ултра: Следващо ниво 2024”.



“Най-много участници ще има от България и Румъния, а останалите идват от Украйна, Великобритания и Съединените щати. Така велосъстезанието се превръща в изключително интересно международно събитие, което този път ще премине през 110 населени места”, казва организаторът Борис Бегъмов.


Въпреки че преодоляването на 740 километровия маршрут няма състезателен характер, колоездачите поддържат добро темпо и успяват да го прекосят в рамките на пет-седем дни. “Дунав Ултра” носи по-скоро туристически характер, за да може участниците да се насладят на поречието на река Дунав.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Олимпийският шампион Карлос Насар: Лимитът ми е още много далече

Един от тримата олимпийски шампиони на България в Париж Карлос Насар беше посрещнат тържествено на българска земя след изключителния си златен медал във френската столица. 20-годишният българин стъпи на олимпийския връх в категория до 89 кг във вдигането..

публикувано на 13.08.24 в 16:03

България е на 26-о място в класирането по медали на Олимпиадата в Париж

На завършилите Олимпийски игри в Париж България е на 26-то място по медали. За сравнение на Игрите в Токио 2020 България бе 30-та, в Рио 2016 54-та, в Лондон 2012 51-ва, в Пекин 2008 на 40-то място. България заема 15-а позиция от държавите в Европа и е..

публикувано на 12.08.24 в 08:31

Българските волейболистки се наложиха над силния отбор на Нидерландия

Българският национален отбор извоюва категорична победа над Нидерландия на Европейското първенство по волейбол за жени под 20 години, постигайки резултат от 3:0. Страната ни заедно с Ирландия е домакин на шампионата. Победата над един от най-добре..

публикувано на 11.08.24 в 11:51