Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Видин започва най-дългият веломаршут у нас

Снимка: БТА-архив

Сто колоездачи от пет държави ще потеглят в събота сутрин от Видин по най-дългия веломаршрут в страната ни. Единайсетото издание на многодневното спортно приключение тази година носи името “Дунав Ултра: Следващо ниво 2024”.



“Най-много участници ще има от България и Румъния, а останалите идват от Украйна, Великобритания и Съединените щати. Така велосъстезанието се превръща в изключително интересно международно събитие, което този път ще премине през 110 населени места”, казва организаторът Борис Бегъмов.


Въпреки че преодоляването на 740 километровия маршрут няма състезателен характер, колоездачите поддържат добро темпо и успяват да го прекосят в рамките на пет-седем дни. “Дунав Ултра” носи по-скоро туристически характер, за да може участниците да се насладят на поречието на река Дунав.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Магомед Рамазанов с трето олимпийско злато за България – в свободната борба

Магомед Рамазанов триумфира с трета олимпийска титла на България от Игрите в Париж 2024, след като буквално разгроми смятания за легенда в свободната борба до 86 кг иранеца Хасан Яздани Чарати – олимпийски златен и сребърен медалист и трикратен световен..

публикувано на 09.08.24 в 22:21
Боряна Калейн (вляво) с олимпийската шампионка Даря Варфоломеев (Германия) и бронзовата медалистка София Рафаели от Италия.

Боряна Калейн с историческо олимпийско сребро за България в художествената гимнастика

С четири прекрасни съчетания на обръч, топка, бухалки и лента Боряна Калейн заслужи сребърен медал от Олимпийските игри в Париж. Предишният медал за страната ни в индивидуалната художествена гимнастика е от далечната 1988 г., когато Адриана Дунавска..

публикувано на 09.08.24 в 19:04

Феноменален Карлос Насар – олимпийски шампион във вдигането на тежести със световен рекорд в двубоя!!!

Карлос Насар стана шампион на Олимпиадата в Париж във вдигането на тежести в категорията до 89 кг. Той разби всякаква конкуренция и спечели титлата, като постави световен рекорд в двубоя. 20-годишният ни щангист, роден в Париж, събра двубой от 404..

публикувано на 09.08.24 в 18:28