Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Видин започва най-дългият веломаршут у нас

Снимка: БТА-архив

Сто колоездачи от пет държави ще потеглят в събота сутрин от Видин по най-дългия веломаршрут в страната ни. Единайсетото издание на многодневното спортно приключение тази година носи името “Дунав Ултра: Следващо ниво 2024”.



“Най-много участници ще има от България и Румъния, а останалите идват от Украйна, Великобритания и Съединените щати. Така велосъстезанието се превръща в изключително интересно международно събитие, което този път ще премине през 110 населени места”, казва организаторът Борис Бегъмов.


Въпреки че преодоляването на 740 километровия маршрут няма състезателен характер, колоездачите поддържат добро темпо и успяват да го прекосят в рамките на пет-седем дни. “Дунав Ултра” носи по-скоро туристически характер, за да може участниците да се насладят на поречието на река Дунав.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ансамбълът по художествена гимнастика се класира за финал на Олимпиадата

Ансамбълът на България по художествена гимнастика се класира за финала на многобоя на XXXIII Олимпийски игри в Париж и в събота, 10 август, ще се бори за златото. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита..

публикувано на 09.08.24 в 15:44

Новак Джокович и Григор Димитров ще играят демонстративен мач в София

Григор Димитров и Новак Джокович ще зарадват привържениците на тениса в София с голямо тенис шоу. Олимпийският шампион идва в българската столица по покана на първата българска ракета. Двамата ще изиграят демонстративен мач. Досега сърбинът е бил в..

публикувано на 06.08.24 в 13:07

Мрежата за права на жените: Респект за куража на боксьорката Светлана Каменова!

"Респект за куража на Светлана Каменова, която се би смело в женската категория на Олимпиадата. Никоя жена не трябва да се бие с мъж. Това не е честна, безопасна и равнопоставена игра. Интегритетът на МОК е напълно разрушен". Това написаха в..

публикувано на 05.08.24 в 14:14