Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова:

С този начин на уреждане на отношения трябваше да сме се разделили в началото на 90-те

Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова очаква неспокоен старт на предизборната кампания. Пред журналисти в местността Карандила, където е гост на Националния събор на каракачаните в България, тя изрази надежда през следващата седмица “да бъде извършена нормална регистрация на листите на отделните партии в Централната избирателна комисия” за предстоящите парламентарни избори.

Прокуратурата се заема с казуса с имотите на Ахмед Доган

Поддръжници на Ахмед Доган тръгнаха на “Поход за демокрация”

Според Илияна Йотова скандалите в ДПС имат няколко аспекта. Тя уточни, че не би коментирала първия – частно-правен, но е тревожно в навечерието на изборите да има подобен казус, защото стабилността на политическите партии е залог за стабилно управление. По думите й, правоохранителните и правораздавателни органи трябва да издържат тежък изпит и да докажат, че могат да бъдат гарант за правова държава, тъй като има закони, които трябва да се спазват.

Това, на което сме свидетели от вчера с навлизане в имоти и т.н., смятам, че с този начин на уреждане на отношения – обществени или частни в България, би трябвало да сме се разделили още в началото на 90-те години”, заяви вицепрезидентът.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Поддръжници на Ахмед Доган тръгнаха на “Поход за демокрация”

Симпатизанти и членове на ДПС, подкрепящи почетния председател Ахмед Доган, се отправиха на “Поход за демокрация” от “сарая” в столичния квартал “Бояна”. Ахмед Доган поделя времето си между имота в София и резиденцията в парк “Росенец”...

публикувано на 31.08.24 в 11:49
Ахмед Доган

Прокуратурата се заема с казуса с имотите на Ахмед Доган

В рамките на месец прокуратурата трябва да извърши проверка по казуса с имотите, свързани с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в столичния квартал “Бояна” и в парка “Росенец”. Причината за това е твърдението на бившия транспортен министър Данаил..

публикувано на 31.08.24 в 09:04

По съседски: Събития с балкански адрес

Сърбия купува от Франция изтребители "Рафал" за 2,7 милиарда евро Срещу сумата от общо 2,7 милиарда евро Сърбия ще купи от френската компания "Дасо Авиасион" (Dassault Aviation) 12 нови изтребителя "Рафал" – 9 едноместни и 3 двуместни. Това..

публикувано на 30.08.24 в 10:25