Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топъл празничен ден, на места с превалявания

Снимка: Георги Нейков

В петък, 6 септември, в повечето райони от страната ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в югозападната половина от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София – около 29°.

В планините
ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в масивите от западната половина от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по високите части от северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 23°, на 2000 м – около 16°.

По Черноморието
преди обед над северното крайбрежие облачността ще бъде значителна и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 29°, а на морската вода – 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

На Балканите
преди обед бъде предимно слънчево. Следобед над северозападната половина на полуострова ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали. Без валежи и с повече слънчеви часове ще се задържи времето в Гърция и в източните райони. В Атина ще бъде 36 градуса, в Букурещ и Белград – 31, в Истанбул – 30.

Над по-голямата част от Западна Европа и северните райони на Пиренейския полуостров ще вали дъжд. Значителни валежи ще има в Южна Англия, Югозападна Франция, както и в Северна Испания. В централноевропейските страни ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Западна Германия и страните около Алпите, на места с краткотрайни валежи. Повече слънчеви часове без валежи ще има в по-голямата част от Португалия, Южна Испания и Централното Средиземноморие. Предимно слънчево ще бъде времето и в Северна и Източна Европа.
В Рим ще бъде 29 градуса, в Мадрид и Виена – 28, в Санкт Петербург – 26, в Стокхолм – 24, в Париж и Москва – 23, в Мюнхен – 22.
В Ню Йорк и Мелбърн ще бъде 25 градуса, в Чикаго – 21, в Кейптаун – 17.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вече имаме достъп до електронното си здравно досие

Само за ден 500 българи влязоха в здравните си досиета с мобилните си телефони чрез приложението чрез еЗдраве, съобщи Министерството на здравеопазването. В рамките на първия ден, 2-ри септември, достъпът беше възможен и без личен електронен..

публикувано на 03.09.24 в 09:10

Слънчев вторник и почти без валежи

Във вторник , 3 септември, ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. В планините  ще преобладава..

публикувано на 02.09.24 в 19:45

Проливни дъждове отново наводниха Царево

Част от къмпинг "Нестинарка" в Община Царево отново е наводнен, заради проливните дъждове по Южното Черноморие. Метеорологичната обстановка вече се нормализира и няма данни за пострадали, съобщи БНР Бургас. На няколко места интензивните валежи са..

публикувано на 02.09.24 в 11:11