Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП, ДСБ и Да България подписаха коалиционно споразумение

Снимка: Пресцентър ПП-ДБ

"Продължаваме Промяната" (ПП), "Демократи за силна България" (ДСБ) и "Движение Да България" (Да България), подписаха коалиционно споразумение за участие в изборите за народни представители на 27 октомври. Коалицията ще работи за това страната ни да е пълноправен и достоен партньор в ЕС и НАТО, член на Шенген и Еврозоната, предаде БТА, като цитира ПП-ДБ.

В информацията се посочва, че трите формации си поставят за цел развитието на България като държава с конкурентна иновативна икономика и висок стандарт на живот. В общото споразумение лидерите на трите партии се ангажират да работят за постигане на равенство пред закона за всички и независима съдебна система, за преодоляване на регионални и социални неравенства, за спокойствието и сигурността в живота на всеки български гражданин. Посочва се също, че ПП-ДБ ще работят за България на активните граждани и предприемачите с нови идеи и инвестиции в бъдещето, както и за съхраняването на българската природа и социално справедлив преход към нисковъглеродна икономика.

Енергийната независимост, националната сигурност и модернизиране на българската армия, както и съхраняването на културно-историческото наследство и развитие съвременната българска култура са сред основните целите на коалицията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Зафиров

Обединената левица е готова да предложи лява алтернатива

Обединението между БСП и останалите леви движения се надява да постигне истинска промяна, която да бъде действителна алтернатива за българските граждани. По думите на изпълняващия функциите председател на БСП Атанас Зафиров, в политиката няма..

публикувано на 05.09.24 в 15:50

ЦИК: Коалициите на Пеевски и на Доган да докажат, че ДПС не участва в тях

Коалициите на двете крила на Движението за права и свободи трябва да докажат, че партия ДПС не е част от техния състав, за да могат да участват в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври т.г., реши Централната избирателна комисия. ДПС..

публикувано на 05.09.24 в 08:13

Подновява се процедурата за избор на нов главен прокурор

Прокурорската колегия на ВСС подновява процедурата за избор на нов Главен прокурор на заседанието си, което е насрочено на 9 септември. В дневния ред, който е от три точки е предвидено първо да се изменят правилата за избор на обвинител номер едно,..

публикувано на 04.09.24 в 18:29