Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цанко Цанков плува 108 км без прекъсване в Дунава

Цанко Цанков
Снимка: Facebook / Tsanko Tsankov

Цанко Цанков стана първият плувец, преодолял дистанция над 100 км в река Дунав.

Цанко Цанков успя! 108 километра и 250 метра в река Дунав - 18 часа, 12 минути и 32 секунди! Без да спира, нон стоп плуване! Герой!”, съобщи добрата новина неговият треньор Николай Илиев.

Плувецът започва маратонското си начинание в Деня на Съединението в 3,17 ч. в покрайнините на Видин и финишира в 21,31 ч. на кораба “Радецки” в Козлодуй. Участието му е по правилата на Световната асоциация в открити води WOWSA и под тяхно администриране, съобщиха преди плуването от агенцията на Цанко Цанков Iliev Sport Agency.

Днес наобед Цанко Цанков и треньорът му Николай Илиев ще бъдат наградени по случай историческия успех от кмета на Община Видин Цветан Ценков на церемония пред Художествената галерия.

Плувният маратонец Цанко Цанков с номинация за “Мъж на годината” от WOWSA

Цанко Цанков – световният плувен рекордьор с несломим дух

Цанко Цанков е първият българин, преплувал разстоянието от Европа до Африка (през Гибралтарския проток) и световен шампион по плуване в ледени води, припомня БГНЕС.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хасково привлича любители на еърсофт битките и силните усещания по повод своя празник

Рекорден брой – 600 "бойци" са дислоцирани на авиобаза Узунджово, а поводът не е военен конфликт, а отбелязването на Деня на град Хасково. Най-голямата атракция по повод 8 септември е организираната военно-симулативна еърсофт игра. Тази година в..

публикувано на 07.09.24 в 07:10

Конни надбягвания и пехливански борби в Исперих

Традиционни конни състезания и народни борби събират днес почитателите на спорта в Исперих. Жокеи и коне от различни краища ще мерят сили в конни надбягвания край града, както и в други съревнования на стария градски стадион. След тях на тепиха ще..

публикувано на 07.09.24 в 06:15

Температури до 30 градуса в събота

В събота облачността ще бъде значителна и в Източна България, Горнотракийската низина и планинските райони ще вали дъжд. Следобед валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва, а привечер и да намалява. Ще духа умерен, временно силен вятър..

публикувано на 06.09.24 в 19:45