Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цанко Цанков плува 108 км без прекъсване в Дунава

Цанко Цанков
Снимка: Facebook / Tsanko Tsankov

Цанко Цанков стана първият плувец, преодолял дистанция над 100 км в река Дунав.

Цанко Цанков успя! 108 километра и 250 метра в река Дунав - 18 часа, 12 минути и 32 секунди! Без да спира, нон стоп плуване! Герой!”, съобщи добрата новина неговият треньор Николай Илиев.

Плувецът започва маратонското си начинание в Деня на Съединението в 3,17 ч. в покрайнините на Видин и финишира в 21,31 ч. на кораба “Радецки” в Козлодуй. Участието му е по правилата на Световната асоциация в открити води WOWSA и под тяхно администриране, съобщиха преди плуването от агенцията на Цанко Цанков Iliev Sport Agency.

Днес наобед Цанко Цанков и треньорът му Николай Илиев ще бъдат наградени по случай историческия успех от кмета на Община Видин Цветан Ценков на церемония пред Художествената галерия.

Плувният маратонец Цанко Цанков с номинация за “Мъж на годината” от WOWSA

Цанко Цанков – световният плувен рекордьор с несломим дух

Цанко Цанков е първият българин, преплувал разстоянието от Европа до Африка (през Гибралтарския проток) и световен шампион по плуване в ледени води, припомня БГНЕС.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция иска да се присъедини към БРИКС Турция е подала молба за пълноправно членство в БРИКС и присъединяването ѝ ще се обсъжда на срещата на върха на организацията в Русия през октомври, съобщават българските медии. Ако бъде приета,..

публикувано на 05.09.24 в 10:35
председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен Александров.

1200 учители не достигат в цялата страна

Новата учебна година ще започне със сериозен недостиг на учители – в София техният брой е около 200, а в останалата част от страната – близо хиляда. Това съобщи пред БНР председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен..

публикувано на 05.09.24 в 09:45

Ниагарският водопад отново грейва в бяло, зелено, червено

На 5 септември от 22.00 ч. местно време Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник. Повод за светлинното шоу е Денят на Съединението - 6 септември. Инициативата е на Генералното консулство на България в Торонто...

публикувано на 05.09.24 в 05:10