Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов:

Позиционирал съм се за първа политическа сила, ДПС не са ме подкрепяли за нещо

Бойко Борисов
Снимка: БТА

Това, в което е прав президентът, е че всички трябва да се позиционират.” Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на очакванията на президента Румен Радев партиите да се позиционират и да предприемат адекватни действия по фундаментален за бъдещето ни проблем. “В Народното събрание проникват тежко компрометирани фигури с вълчи апетит да се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите”, заяви вчера държавният глава.

Румен Радев очаква ЦИК да контролира изпълнението на разпоредбите на Изборния кодекс

В Пловдив, където направи оглед на ремонтирания стадион “Марица”, Бойко Борисов обяви, че се е позиционирал за първа политическа сила, подчертавайки, че това е неговата битка.

От трибуната на парламента отказах подкрепата на ДПС, аз съм се позиционирал и никога ДПС не са ме подкрепяли за нещо, нито за президентски, нито за парламентарни избори, нито в парламента. Но не отричам, че по време на сглобката с тях взехме най-трудните решения, когато всички се криеха – за помощта за Украйна, промените в Конституцията, новия бюджет, в енергетиката”, добави той.

Бойко Борисов каза още, че който иска да се позиционира около първия, е добре дошъл. Според него отсега трябва “да се позиционира” направата на правителство.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Делегация на парламента на Северен Рейн-Вестфалия е в България

Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с делегация на местния парламент на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия, водена от председателя на Ландтага Андре Купер. Членовете на местния парламент, които представляват различни политически сили и..

публикувано на 29.08.24 в 15:51

Политиците в България все по-трудно успяват да управляват случващото се в страната

Вторият служебен кабинет, ръководен от Димитър Главчев положи клетва пред Народното събрание. Основна задача на екипа от служебни министри отново ще бъде провеждането на честни избори, като поредният предсрочен парламентарен вот е насрочен от..

публикувано на 28.08.24 в 12:15

Служебното правителство положи клетва

На извънредно заседание на Народното събрание, членовете на служебния Министерски съвет, назначени с указ на президента Румен Радев , с министър-председател Димитър Главчев, положиха клетва пред народните представители.  В присъствието на..

публикувано на 27.08.24 в 11:42