Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов:

Позиционирал съм се за първа политическа сила, ДПС не са ме подкрепяли за нещо

Бойко Борисов
Снимка: БТА

Това, в което е прав президентът, е че всички трябва да се позиционират.” Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на очакванията на президента Румен Радев партиите да се позиционират и да предприемат адекватни действия по фундаментален за бъдещето ни проблем. “В Народното събрание проникват тежко компрометирани фигури с вълчи апетит да се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите”, заяви вчера държавният глава.

Румен Радев очаква ЦИК да контролира изпълнението на разпоредбите на Изборния кодекс

В Пловдив, където направи оглед на ремонтирания стадион “Марица”, Бойко Борисов обяви, че се е позиционирал за първа политическа сила, подчертавайки, че това е неговата битка.

От трибуната на парламента отказах подкрепата на ДПС, аз съм се позиционирал и никога ДПС не са ме подкрепяли за нещо, нито за президентски, нито за парламентарни избори, нито в парламента. Но не отричам, че по време на сглобката с тях взехме най-трудните решения, когато всички се криеха – за помощта за Украйна, промените в Конституцията, новия бюджет, в енергетиката”, добави той.

Бойко Борисов каза още, че който иска да се позиционира около първия, е добре дошъл. Според него отсега трябва “да се позиционира” направата на правителство.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът издаде указ за назначаването на нов служебен кабинет

В изпълнение на Конституцията президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на предложеното от номинирания за служебен премиер Димитър Главчев правителство. Очаква се новият кабинет веднага да положи клетва пред Народното събрание. В друг..

обновено на 27.08.24 в 08:46

Съставът на новия служебен кабинет е готов

Кандидатът за служебен премиер и досегашен служебен министър-председател Димитър Главчев представи пред президента Румен Радев състава на служебния кабинет. По думите на Главчев, досегашното служебно правителство се е справило добре с основните си..

обновено на 26.08.24 в 19:41
Християн Мицкоски, министър-председател на Северна Македония

Северна Македония сменя кадри в съвместната комисия с България - не защитават интересите на македонския народ

Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски заяви, че предстоят кадрови промени в Съвместната мултидисциплинарна комисия между България и Северна Македония за историческите и образователните въпроси, предаде МИА. Според премиера..

публикувано на 26.08.24 в 19:31