Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Демерджиев:

Разбираме колко важно е за Делян Пеевски да има нов главен прокурор

Иван Демерджиев
Снимка: БГНЕС

Членовете на Висшия съдебен съвет нямат нито юридическото, нито моралното право да изберат следващия главен прокурор при положение, че мандатите им отдавна са изтекли, заяви пред БНР бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев.

В понеделник прокурорската колегия на ВСС се събира на заседание, за да обсъди процедурата за избор на нов главен прокурор.

Разбираме колко важно е за Делян Пеевски да има нов главен прокурор и той отново да бъде избран по някакъв начин под неговия контрол”, коментира Иван Демерджиев. По думите му, председателят на парламентарната група на ДПС иска да има пълен контрол и на практика да получи цялата власт в държавата. Бившият министър е категоричен, че по команда на Пеевски ВСС стартира нова процедура за избор на главен прокурор.

ПП-ДБ призова ВСС да не възобновява процедурата за избор на главен прокурор

Тук е мястото всички партии и техните лидери да се противопоставят категорично на това, а институциите да осъзнаят отговорността си, да запазят авторитета си и да не се поддават на влияние”, заключи той.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен Александров.

1200 учители не достигат в цялата страна

Новата учебна година ще започне със сериозен недостиг на учители – в София техният брой е около 200, а в останалата част от страната – близо хиляда. Това съобщи пред БНР председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен..

публикувано на 05.09.24 в 09:45

Ниагарският водопад отново грейва в бяло, зелено, червено

На 5 септември от 22.00 ч. местно време Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник. Повод за светлинното шоу е Денят на Съединението - 6 септември. Инициативата е на Генералното консулство на България в Торонто...

публикувано на 05.09.24 в 05:10

Отново ни очаква слънце, но по планините ще превали и прегърми

В четвъртък , 5 септември, в страната ни отново ще бъде предимно слънчево. В следобедните и вечерните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от..

публикувано на 04.09.24 в 19:55