Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Немски журналисти се запознаха с красотите на Южна и Централна България

Снимка: Министерство на туризма

Петима немски журналисти, представители на водещи туристически медии, посетиха емблематични дестинации в Южна и Централна България в опознавателен тур, организиран от Министерството на туризма между 8 и 13 септември. Акцент в обиколката бе поставен върху културно-историческите забележителности, уникалната природа, възможностите за СПА туризъм, както и върху кулинарните традиции и винопроизводството в регионите.


Сред участниците са Фред Хафнер от независимия портал за пътувания Reiseblick, Роналд Койш от популярния травъл блог Keusch-Reisezeiten, влогърът Клаус-Дитер Виебранц, Мария-Анна Вилдерман от международното списание Diplomatisches Magazin, представители на телевизионната програма Bayerischer Rundfunk и Reisereportagen, както и Маргарет Манц, главен редактор на China Report.

"Германският пазар има голям потенциал за развитие, а такива инициативи играят ключова роля в утвърждаването на България като надеждна и привлекателна дестинация“, беше категоричен туристическото ни аташе в Берлин Тихомир Патарински.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Екатерина Захариева ще е еврокомисар за стартъпи, научни изследвания и иновации

Издигнатата от ГЕРБ-СДС за еврокомисар от България Екатерина Захариева получава ресор стартъпи, научни изследвания и иновации. Председателят на Еврокомисията (ЕК) Урсула фон дер Лайен представи ресорите на новите комисари. "Науката и технологиите трябва..

публикувано на 17.09.24 в 13:28

В деня на София столичният кмет призова политическите сили към примирение

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е просто географско място – тя е символ на духовност, култура и напредък. Това заяви кметът на София..

публикувано на 17.09.24 в 12:42

Заради важността на турския пазар България изпрати аташе по туризма в Турция

Сериозният потенциал за развитието на туризма между България и Турция очертаха в Истанбул служебният министър на туризма Евтим Милошев и Хасан Екер, вицепрезидент на Асоциацията на турските туристически агенции по време на българо-турски туристически..

публикувано на 17.09.24 в 11:16