България – спирка за млади пътешественици по проекта Road Trip

Една от най-видимите ползи от членството на една държава в Европейския съюз, безспорно е възможността гражданите ѝ да пътуват свободно в рамките на общността. Все по-често срещани са както индивидуалните, така и организираните пътувания на млади..

публикувано на 02.10.19 в 13:30

София има огромен потенциал за развитие на СПА туризъм

Вероятно ще ви изненадаме, но спокойно можем да кажем, че за всяка болка или здравен проблем, който имате, в България ще намерите минерален извор, който да ги изцери. Минералните извори у нас са около 500, а с близо 5000 литра вода в секунда, които..

публикувано на 30.09.19 в 11:49

“Thomas Cook” фалира, българският туризъм губи близо 50 млн. евро

Британската туристически компании   /с китайско участие/ „Томас  Кук“, която е най-старата и една от най-големите в света,   фалира и създаде проблеми на 600 000 туристи по всички краища на планетата. Но не само туристите са засегнати, а и..

публикувано на 25.09.19 в 11:19

Разходки по стъпките на бележити личности разкриват непознати детайли от историята на София

В своята хилядолетна история българската столица е преминала през много изпитания и превратности, но е успяла да запази богато историческо наследство от различните епохи на своето съществуване. В наши дни София продължава да изненадва дори..

публикувано на 17.09.19 в 12:16

Старите рибарски истории и традиции привличат туристи по Българското Черноморие

Опитни плетачи на мрежи ще разказват истории за живота и труда на хората в старите рибарски селища, част от които са добре запазени по крайбрежието. По идея на бургазлии, които искат да запазят жив този стар занаят, през следващия летен сезон в..

публикувано на 15.09.19 в 09:30

Подпомагат туризма с откриване на специалност за екскурзоводи в Бургаския университет

Недостигът на кадри в сферата на туризма е причина за появата на нова специалност в Колежа по туризъм, който е част от Бургаския университет. От тази година там ще се обучават екскурзоводи и аниматори. Освен че ще учат теория за управлението на..

публикувано на 14.09.19 в 09:10

Старата розоварна в град Стрелча изпраща активния производствен сезон с поток от туристи

Българското розово масло и днес е сред най-качествените и търсени етерични масла по цял свят. Отличава се със своя дълготраен аромат и лечебни свойства, затова извлекът от българска маслодайна роза е в основата на широка гама козметични и лечебни..

публикувано на 10.09.19 в 10:45

„На седмия ден не се отбивай в кафенето, нито в кръчмата....”

В последния неделен ден на август българските туристи отбелязват годишнината на организираното туристическо движение в България. Началото му е поставено на 27 август 1895 с изкачването на витошкия първенец Черни връх /2290м/ от над 300 ентусиасти...

публикувано на 25.08.19 в 07:40

Младата „Албена” става на 50 години

Албена е популярно българско име, озарено от перото на големия писател Йордан Йовков. Неговата едноименна драма, една история за любовните неволи на красивата Албена, е сред най-успешните български театрални пиеси. Действието се развива в областта..

публикувано на 24.08.19 в 08:25
Празник на БТС на Черни връх

Десетте планински първенци в България – мисия изпълнена!

Всяка година последната неделя на август е специална за любителите на планините. В този ден по традиция хиляди туристи поемат от различни места, за да се съберат на най-високата точка на Витоша – Черни връх /2290 м/, за отбелязването на поредната..

публикувано на 23.08.19 в 13:42