На Слоуп Пойнт – най-южната точка на Южния остров на Нова Зеландия

Пътешественикът Иван Панкев: Колкото по-малко имаш, толкова си по-свободен

От няколко години Иван Панкев прекарва част от времето си, обикаляйки света. Това, което види и научи, разказва в текстове и снимки в своя блог. Пътешественикът, известен в глобалната мрежа като Johnnie B. Goode, е посетил над 30 страни...

публикувано на 22.07.19 в 12:50

Да преоткриеш Добруджа като туристическа дестинация

Област Добруджа, разположена в Северна България, е най-големият извор на вдъхновение за един от най-обичаните български писатели – Йордан Йовков. Много от сюжетите му се разиграват именно сред златните ниви на региона и разказват за трудния бит на..

публикувано на 16.07.19 в 12:17

„Медената къща“ в село Прилеп привлича туристи от цял свят

На 30 км югоизточно от гр. Добрич и едва на 15 км от черноморския курорт Албена, в китното добруджанско село Прилеп, се намира „Медената къща“. За собствениците – три поколения Михови, това е прекрасно райско кътче в една много малка планина..

публикувано на 03.07.19 в 11:33

Макар и хаотична, рекламата на българския туристически продукт постига успехи

Туризмът в България и възможността да се създаде единен, положителен и устойчив "бранд България“ бяха предмет на дискусия между практици от рекламния и комуникационния бизнес, анализатори и журналисти. Въпреки продължаващото застрояване на..

публикувано на 01.07.19 в 13:55
Профилът от стаята с нишите - Община Невестино  Кюстендилско, антропоморфна фигура

Скалните открития на Румен Зиновиев: в търсене на връзка между съвремие и древност

По професия Румен Зиновиев не е геолог, нито изследовател на древни култури. Но постоянно е на път из България в търсене на древни светилища, олтари, загадъчни скални форми. Всичко започва преди пет години, когато новото му увлечение го връхлита..

публикувано на 25.06.19 в 12:22

Нова атракция привлича туристите, избрали да почиват по Северното Черноморие

Най-големият екологичен парк в Добричка област, чиято площ е 700 хектара, вече е достъпен за посетители. Животинският свят, който може да се види в парка, е впечатляващ – 170 елени-лопатари, над 250 муфлона, близо 50 сърнички, 50 камерунски кози,..

публикувано на 22.06.19 в 10:35

Парк Витоша – на 85 все по-любим и притегателен

Крачейки от историческия център на София – площад „Света Неделя“, по главната пешеходна улица на града, няма как да не се полюбуваме на величествено-благодушните очертания на планината срещу нас – Витоша, един от символите на София. През август..

публикувано на 18.06.19 в 12:25

Природонаучният музей кани децата на изследователска ваканция

Кой е най-големият бръмбар в света? А кое е най-силното животно? Живели ли са някога по днешните български земи динозаври? Има ли такива животни, за които дори мама и татко не са чували? Отговорите на тези и много други въпроси децата ще могат да..

публикувано на 28.05.19 в 14:23

Силистренската гробница вече е достъпна за туристи след предварително записване в регионалния исторически музей

Силистренската гробница е почти непозната в България, макар да е първият регистриран национален паметник на културата у нас през 1948 г. Слабата си разпознаваемост гробницата дължи на факта, че доскоро в нея не са допускани туристи, поради голямото..

публикувано на 26.05.19 в 09:30

Палеопарк във Вършец ще ни пренася във времето преди последната ледникова епоха

Как са изглеждали днешните български земи преди 2 500 000 години, тогава, когато в Източна Африка тепърва са се зараждали първите хоминиди, довели до появата на човека? Възможност да се потопим в онези обвити в мистерия далечни времена ще ни даде..

публикувано на 21.05.19 в 13:24