Слушайте!

Клипове на корейски младежи за България предизвикват голям интерес в мрежата

"България има изключителен потенциал да привлича туристи от далекоизточните пазари. Не само в София, но и в по-малко населените места". Това заяви Джонгин Бе, посланик на Република Корея в България, на среща с министъра на туризма Зарица Динкова. На..

публикувано на 13.10.23 в 15:45

Тотален срив на израелския пазар – какво се случва и какво да очаква туристическият ни бранш

В последните дни българските туроператори изцяло отмениха своите програми за Израел, след ненадейните терористични атаки на „Хамас“ и последващия военен конфликт . Нискотарифните авиокомпании, опериращи на българския пазар, също преустановиха..

публикувано на 13.10.23 в 10:15
Зураб Пололикашвили и Зарица Динкова

UNWTO ще издаде пътеводител за кулинарния туризъм в България

Световната организация по туризъм към ООН ще подготви Пътеводител за кулинарен туризъм специално за България, съобщи Зураб Пололикашвили - генерален секретар на UNWTO на среща в Мадрид с министъра на туризма Зарица Динкова. Той е благодарил за българското..

публикувано на 10.10.23 в 08:59
Църквата Ротонда - “Св. Георги”

София все по-магнетична за чужденците

С 19% повече туристи са посетили София през първите осем месеца на 2023 година спрямо същия период от 2019 г. - времето преди Covid-кризата, съобщи БТА, позовавайки се на данни на Столичната община. Реализираните за периода нощувки са над 1 600 000...

публикувано на 04.10.23 в 06:55

Римски езически храм е открит край село Татул

Археолози разкриха римски езически храм от III-IV век в района на древното светилище на Орфей край село Татул. Те попаднаха на него при разкопки на раннохристиянска църква, за която има сведения от 30-те години на ХХ век.  По думите на ръководителя на..

публикувано на 28.09.23 в 17:36

Балчишката Тузла, където лиманната кал и египетският метод правят чудеса

Балчишката Тузла представлява две езерца, разположени в непосредствена близост едно до друго, буквално на метри от морския бряг. Освен че е красиво, мястото е лечебно. Водата тук е много солена, почти колкото  тази на Мъртво море –..

публикувано на 28.09.23 в 11:15

Пампорово ще е един от малкото ски курорти в Европа с достатъчно сняг

Пампорово се готви за най-силния си зимен сезон, в който за първи път ще бъде домакин на Световна купа по сноуборд от календара на Международната ски и сноуборд федерация. Това съобщиха от курорта в днешния Световен ден на туризма.  П рез новия сезон..

публикувано на 27.09.23 в 14:18

Фестивал на децата представя арменската култура

Над сто български участници, както и гости от Румъния, ще бъдат част от фестивала на арменската култура и традиции “Ереван в Бургас – фестивалът на децата”. Повод за провеждането му е 32-рата годишнина от обявяването на независимостта на Армения...

публикувано на 24.09.23 в 07:00

Софийската опера откри новия си сезон в „Цари Мали град“, а комплексът отпразнува 10-и рожден ден

С концерт на Софийската опера и балет културно-историческият комплекс „Цари Мали град“ отбеляза десет години от откриването си. А операта даде начало на новия си концертен сезон. Неслучайно режисьорът Пламен Карталов избира късноатичната..

публикувано на 23.09.23 в 20:20

Ретро влак и историческа възстановка във Велико Търново по повод Деня на независимостта

По случай 115-годишнината от обявяването на Независимостта на България в старопрестолният ни град е домакин на богата празнична развлекателна програма. На 23 септември (събота), в 9,15 часа на гара Трапезица във Велико Търново ще бъде представена..

публикувано на 23.09.23 в 06:15