Eмисия новини
от часа
Milena Stojçeva

Elektromobiliteti dhe softueri janë ndër sektorët e preferuar nga investitorët

Sipas të dhënave të Bankës Kombëtare Bullgare /BNB/, në vitin 2023 investimet e huaja direkte në vend do të jenë mbi 7 miliardë leva (mbi 3,5 miliardë euro), tha sot në Varna ministrja e inovacionit dhe zhvillimit Milena Stojçeva, cituar nga BTA...

09.01.24 17:16 |
Dimitër Radev

Banka Kombëtare Bullgare dhe bankat po punojnë për ta bërë Bullgarinë gati për euron

Në ditën e bankierit, 6 dhjetor , guvernatori i Bankës Kombëtare Bullgare (BNB), Dimitër Radev, uroi të gjithë punonjësit në banka. “Sektori bankar vazhdon të jetë në një gjendje shumë të fortë dhe është një faktor kryesor në zbatimin e prioriteteve më..

06.12.23 10:02 |
Banka Popullore Bullgare

Për të tretin muaj radhazi Banka Popullore Bullgare rrit normën kryesore të interesit

Që nga 1 nëntori, Banka Popullore Bullgare (BNB) po rrit normën kryesore të interesit për monedhën kombëtare levën në 3.79 për qind. Për muajin tetor, norma e interesit ishte 3.64 për qind dhe në shtator 3.53 për qind. Normat e interesit rriten që nga..

01.11.23 08:44 |

“KBC Groep” belg u bë bankieri më i madh në Bullgari

Banka e Bashkuar Bullgare dhe "KBC Bank Bullgaria" u bashkuan zyrtarisht pasi në Regjistrin Tregtar u regjistrua bashkimi i “KBC Groep” me Bankën e Bashkuar. Kjo ndodhi pas lejes së Bankës Qendrore Evropiane /BQE/ dhe Bankës Popullore Bullgare /BNB/...

11.04.23 13:26 |
Godina e Bankës Popullore Bullgare

Norma e interesit të Bankës Popullore Bullgare rritet nga sot në 2.17%

Pasi Banka Qendrore Evropiane rriti me 0.5% normën kryesore të interesit në fillim të shkurtit, një muaj më vonë edhe Banka Popullore Bullgare e rriti atë me 0.35%. Kështu, nga 1 marsi norma kryesore e interesit bëhet 2.17 për qind dhe për herë të..

01.03.23 11:38 |

E konsolidojnë tregun financiar bullgar duke bashkuar dy banka

Banka Popullore Bullgare /BNB/ ka autorizuar shndërrimin e "KBS Bank Bulgaria" (ish Raiffeisenbank Bulgaria) dhe bashkimin e saj në "Bankën e Bashkuar Bullgare" . Operacioni është në përputhje me një udhëzim të Bankës Qendrore Evropiane - BQE, saktëson..

14.02.23 18:10 |

Banka Popullore Bullgare lëshoi një monedhë argjendi përkujtimore për Hristo Botevin

Gjatë gjithë natës, që nga ora 20:00 e datës 2 janar, njerëzit po presin në radhë para hyrjes qendrore të Bankës Popullore Bullgare - BNB për të blerë monedhën përkujtimore për 175 vjetorin e lindjes së poetit dhe revolucionarit Hristo Botev...

03.01.23 10:21 |

Në gusht inflacioni arriti në 17.7%, qeveria do të marrë borxh të ri

Rritja e inflacionit në muajin gusht po ngadalësohet lehtë, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave. Rritja e kostos së jetesës krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar në 2021 është 17.7%. Rritja krahasuar me muajin e..

14.09.22 12:27 |
Godina e Bankës Popullore Bullgare

Banka Popullore Bullgare paralajmëron për rreziqe për bankat bullgare

Rritje e mprehtë e çmimeve të karburanteve dhe lëndëve të para dhe ndërprerja të mundshme në furnizimin e tyre të rregullt mund të ndikojë në aktivitetin ekonomik dhe në aftësinë e huamarrësve për të shërbyer kreditë e tyre dhe më pas kjo mund të..

03.08.22 15:01 |
Dimitër Radev

BNB: Varet nga proceset politike nëse do ta futim euron në vitin 2024

Guvernatori i Bankës Popullore Bullgare (BNB) Dimitër Radev paralajmëroi se nga dinamika e proceseve politike në vendin tonë varet nëse Bullgaria do të anëtarësohet në eurozonë në janar të vitit 2024 apo ajo. Është i nevojshëm miratimi i 100..

09.06.22 18:01 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна