Dhoma e Ekonomisë këmbëngul për aplikimin e euros nga 1 janari 2024

Dhoma Ekonomike Bullgare doli me pozitën për hyrjen e përshpejtuar në eurozonë dhe vënien e euros në qarkullim nga 1 janari 2024. Në qëndrim, organizata joqeveritare thekson se diskutimi për aplikimin e euros është pa mëdyshje e përfunduar dhe u bën..

14.12.22 16:22 |

Të sëmurët dhe të karantinuarit do të votojnë nëse ka seksione të lëvizshme

Seksione të veçanta të lëvizshme për votuesit e infektuar me Covid-19 apo personat e kontaktit nuk do të jenë të disponueshme për zgjedhjet, pasi në vend nuk është shpallur gjendje emergjente epidemie, vendosi Komisioni Qendror i Zgjedhjeve...

23.09.22 11:58 |

Bullgaria lehtëson pranimin e studentëve të huaj

Qeveria miratoi ndryshimet në Urdhëresën e Pranimit të Studentëve. Ata do të lehtësojnë të huajt që të aplikojnë në universitetet bullgare. Nuk kërkohet më paraqitja e një certifikate mjekësore, e cila krijonte pengesa për të rinjtë nga jashtë...

23.06.22 12:31 |

Nisma për promovimin e universiteteve bullgare jashtë vendit po vazhdon

Po vjen një fushatë e katërt informuese për të promovuar universitetet bullgare jashtë vendit. Ajo u është drejtuar studentëve të ardhshëm nga komunitetet bullgare jashtë vendit dhe do të mbahet online më 14 maj në orën 14:30 me orën bullgare...

13.05.22 11:27 |

Gagauzët bullgarë presin me vite që të marrin shtetësi bullgare

Të shpërndarë në troje të huaja pas kryengritjeve, luftërave dhe ndërrimit të kufijve, bashkitë tona historike akoma i mbajnë të gjallë vetëdijen e tyre bullgare nëpërmjet ruajtjes së gjuhës, transmetimit të kujtimeve familjare dhe respektimit të..

10.05.22 07:15 |

Duan të optimizojnë dhënien e shtetësisë për bullgarët е diasporës

Zbatimi i ligjit për shtetësinë bullgare duhet të çojë në integrimin e përhershëm në Bullgari të përfaqësuesve të bashkësive të mëdha historike bullgare jashtë vendit. Kështu deklaroi presidenti Rumen Radev në takimin e punës për politikën e..

11.04.22 17:14 |
Ljubomir Karimanski

Akademia Bullgare e Shkencave do të marrë 20 milion leva pranë buxhetit të saj

Komisioni Buxhetor Parlamentar i rriti paratë për Akademinë Bullgare të Shkencave me 20 milion leva në llogari të buxhetit të Këshillit të Lartë Gjyqësor. Ndryshimi u bë gjatë leximit të dytë të projektligjit për buxhetin shtetëror dhe vendimi..

18.02.22 17:48 |
Universiteti në qytetin Ruse

Procedura për aplikimin e bullgarëve nga jashtë në universitetet bullgare po ndryshon

Ministria e Arsimit dhe e Shkencës po përgatit ndryshime në dekretin për realizimin e veprimtarisë arsimore ndër bullgarët jashtë vendit. Ndoshta njëra prej tyre do të lidhet me aplikimin për programet master. Po diskutohet mundësia që shkalla..

08.10.21 14:55 |

Bullgarët janë të gjashtë për nga numri në Angli ndër shtetasit e BE

Më 30 qershor në orën 00.00 fiks skadoi afati përfundimtar për të aplikuar për statusin e qëndrimit të shtetasve të BE në Mbretërinë e Bashkuar. Kështu cilido që nuk ka shtetësi britanike ose irlandeze, nuk ka statusin e qëndrimit të përhershëm..

01.07.21 12:49 |

10 000 bullgarëve mund t’u imponohet të largohen nga Britania e Madhe

Më shumë se 10 000 bullgarë në Britaninë e Madhe që kanë aplikuar për marrjen e statusit të qëndrimit nuk kanë përmbushur kërkesat, sipas informacionit të palës britanike. Kërkesat e 264 000 bullgarëve të tjerë u miratuan dhe do të vazhdojnë të..

15.06.21 19:17 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна