Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Nisma për promovimin e universiteteve bullgare jashtë vendit po vazhdon

Foto: Shkolla e Lartë e Telekomunikacioneve dhe Postave - Sofje

Po vjen një fushatë e katërt informuese për të promovuar universitetet bullgare jashtë vendit. Ajo u është drejtuar studentëve të ardhshëm nga komunitetet bullgare jashtë vendit dhe do të mbahet online më 14 maj në orën 14:30 me orën bullgare. Brenda dy viteve, tre fushata të tjera të ngjashme u zbatuan me iniciativën e Shoqatës së Shkollave Bullgare Jashtë Vendit, shkollës bullgare "Rodna Strjaha" në Qipro, Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës dhe me mbështetjen e Ambasadës Bullgare në Nikozi.

"Ka ende shumë pika të paqarta për aplikimin e të rinjve nga jashtë, të cilat do të diskutohen në forum me përfaqësues të Ministrisë së Arsimit" - shpjegoi për Radio Bullgarinë Adriana Ljubenova nga ekipi i organizatorëve.

Çdo universitet do të ketë një prezantim të shkurtër për të orientuar studentët e ardhshëm, pas së cilës secili do të ketë mundësinë të bisedojë personalisht me përfaqësuesit e universitetit që i intereson, në një dhomë të veçantë online.

Këtu janë shkollat që do t'i bashkohen forumit:

Shkolla e Lartë e Transportit “Todor Kableshkov” - Sofje

Shkolla e Lartë e Telekomunikacioneve dhe Postave - Sofje

Universiteti i Mjekësisë - Pleven

Universiteti i Mjekësisë - Plovdiv

Akademia Kombëtare Sportive “Vasill Levski” - Sofje

Universiteti i Plovdivit “Pajisij Hilendarski” - Plovdiv

Universiteti i Ruses "Angjell Kënçev" - Ruse

Akademia Ekonomike "Dimitër A. Cenov" - Svishtov

Universiteti i Ekonomisë Kombëtare dhe Botërore - Sofje

Universiteti i Teknologjisë Ushqimore - Plovdiv

Universiteti i Teknologjisë Kimike dhe Metalurgjisë – Sofje

Join Zoom Meeting
Meeting ID: 885 6414 7336
Passcode: 756981
 

Përpiloi: Elena Karkallanova

Përgatiti në shqip: Vesella Mançeva


Më shumë nga rubrika

Praktikat e keqe bllokojnë lëshimin e certifikatave për origjinën bullgare

Praktikat e keqe me dokumente të falsifikuara aktualisht bllokojnë lëshimin e certifikatave për origjinën bullgare dhe pasaportave bullgare për shtetasit e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë me origjinë të qartë bullgare. Kjo u bë e qartë..

botuar më 22-05-25 8.42.MD

Pse alfabeti cirilik është “alfabeti i paqes” për bullgarët në Hamburg

Festivali i Shkronjave do të mbledhë për të dytin vit radhazi shumë bullgarë që jetojnë në Gjermani. Nisma është e një grupi bashkatdhetarësh në Hamburg. Njerëzit me rrënjë bullgare në këtë qendër industriale të Gjermanisë janë të bashkuar në..

botuar më 22-05-24 10.25.PD

Në moshën 60-vjeçare, treni për fëmijë në Kërxhali mbetet një atraksion i preferuar në qytet

Një nga emblemat e qytetit të Kërxhalit – treni për fëmijë në Parkun Prostor, do të niset sërish në itinerarin e vet pas një pauze dyvjeçare për shkak të pandemisë. Kjo është hekurudha e parë për fëmijë në Bullgari, e ndërtuar më 5 shtator..

botuar më 22-05-22 10.15.PD