Eмисия новини
от 12.00 часа

Bullgaria – vendi më demokratik në Ballkan

Bullgaria dhe Greqia janë shtetet më demokratike në Ballkan, tregon Indeksi Botëror i Demokracisë 2020. Në klasifikimin e "The Economist intelligence unit“ (EIU) nënvizohet se “2020-ta është një vit shumë i keq për ekonominë botërore.” Bullgaria..

03.02.21 16:28 |
Politologu Ognjan Minçev

Bullgaria është në vend të fundit në BE për nga përballimi i problemit të korrupsionit

Bullgaria është në vend të fundit në BE, bashkë me Rumaninë dhe Hungarinë, për nga përballimi i problemit të korrupsionit. Kjo u bë e qartë nga rezultatet e Indeksit ndërkombëtar për korrupsionin për vitin 2020, paraqitur nga Asociacioni..

28.01.21 13:46 |

Sofja hyri në Top 50 të vendeve më të njohura për vitin 2021

Kryeqyteti bullgar Sofja hyri në Top 50 të vendeve më të njohura në Instagram për 2021. Ranglista u përgatit nga Big 7 Travel pasi analizoi të ahstuquajturat “hashtags” në Instagram të cilat u përkasin destinacioneve nëpër botë. Vendin e parë e zë..

20.01.21 17:58 |

Bullgaria është në vend të tretë në BE për nga riciklimi i plastmasës

Bullgaria ka një nga nivelet më të larta në BE të riciklimit të mbeturinave prej plastmase. Këtë e tregon raporti i fundit i Eurostatit. Sipas tij Bullgaria radhitet në vend të tretë në BE gjatë vitit 2018 me 59,2%. Para saj janë vetëm Lituania (69,3%)..

15.01.21 12:11 |

Parqet kombëtare bullgare janë përpara atyre zvicerane

Bullgaria është me parqe më atraktive nga ato në Zvicër, tregon një studim i SaveOnEnergy.com/uk për parqet e vlerësuara më lart në Evropë. Me tri parqet e veta kombëtare “Pirin”, “Rilla” dhe “Ballkani Qendror” Bullgaria zë vendin e katërt në..

13.01.21 15:51 |
Godina e Akademisë Bullgare të Shkencave

25 shkencëtarë nga Akademia Bullgare e Shkencave janë ndër më të mirët në botë

25 shkencëtarë nga Akademia Bullgare e Shkencave janë ndër 2% prej shkencëtarëve të parë në botë, sipas klasifikimit të Universitetit të Standfordit, njoftoi Akademia. Studiuesit bullgarë, që zënë vendet e para në klasifikimin e universitetit..

23.12.20 17:26 |

Bullgaria pa progres të konsiderueshëm në indeksin e të drejtave të pronës

Bullgaria renditet e 55-ta nga 129 vende në indeksin ndërkombëtar "E Drejta e Pronës", njoftoi Instituti për Ekonominë e Tregut. Bullgaria ka 5.72 pikë nga gjithsej 10 dhe është midis Rumanisë dhe Indisë. Krahasuar me vitin 2019, rezultati i..

24.11.20 14:20 |
Veselin Topallov

Shahisti bullgar Veselin Topallov u radhit ndër 50 shahistët më të mëdhenj në botë

Mjeshtri bullgar i shahut Veselin Topallov u regjistrua në klasifikimin e 50-të shahistëve më të mëdhenj të të gjithë kohëve të bashkësisë më të madhe të shahut – chess24. Topallovi i cili ishte mbajtës i titullit botëror të FIDE-së në vitet..

16.11.20 17:39 |
Pamje nga plazhi në Burgas

Burgas është në vend të dytë në klasifikimin Transformative Cities

Qyteti bregdetar bullgar Burgas pranë Detit të Zi zë vend të dytë në klasifikimin e përkohshëm të iniciativës Transformative Cities. Votimi do të vazhdojë deri më 16 nëntor dhe çdonjëri mund ta shprehë përkrahjen e vet në këtë adresë ...

31.10.20 13:24 |

Universiteti i Sofjes përparon në një klasifikim prestigjioz ndërkombëtar

Në klasifikimin e fundit të World Subject Rankings 2021 të Times Higher Education World University Rankings Universiteti i Sofjes “Shën Klementi i Ohrit” u vendos në vendin 801- 1000 në shkencat inxhinierike, në shkencat biologjike dhe në ato..

29.10.20 12:36 |
Всички новини: днес | вчера