Eмисия новини
от 09.00 часа

BE-ja raporton përparimin e Bullgarisë dhe Rumanisë në mbrojtjen e kufijve të BE-së

6 muaj pas fillimit të projekteve pilot për aplikimin e procedurave të shpejta për dhënien e azilit dhe kthimin e emigrantëve të ardhur ilegalisht në BE, Komisioni Evropian raporton përparim të mirë të arritur nga Bullgaria dhe Rumania. Janë arritur..

19.10.23 09:31 |
Rumen Radev

Rumen Radev paditi Gjykatën Kushtetuese për Ligjin për Tokat Bujqësore

Presidenti Rumen Radev paditi Gjykatën Kushtetuese për ndryshimet në Ligjin për mbrojtjen e tokave bujqësore, të vendosura me ndryshimet në Ligjin për energji nga burimet e ripërtëritshme, me të cilat ai nuk pajtohet. Ndryshimet heqin pothuajse të..

16.10.23 18:11 |

Prokuroria nuk do të lejojë ngjarje masive që justifikojnë aktet terroriste

Lidhur me rastet e shpeshta të përdorimit të gjuhës së urrejtjes, përfshirë thirrjet për veprime radikale mbi bazë fetare dhe etnike, si islami radikal në rrjetet sociale, prokuroria deklaron se do të jetë e pakompromis në ushtrimin e kompetencave..

13.10.23 15:12 |

Bullgaria në Eurozonë – avantazh apo disavantazh?

Hyrja në Shengen dhe Eurozonë, anëtarësimi në Organizatën për Bashkëpunimin dhe Zhvillimin Ekonomik – këto janë disa nga prioritetet e rëndësishme për diplomacinë bullgare. Data e synuar për miratimin e monedhës së përbashkët evropiane është 1 janari..

04.10.23 07:05 |

U miratuan ndryshimet në ligin kundër larjes së parave sipas kërkesave evropiane

Më në fund deputetët miratuan ndryshimet në Ligjin për Masat Kundër Pastrimit të Parave. Me to futet një direktivë evropiane, qëllimi i së cilës është parandalimi i fondeve të përfituara nga veprimtari kriminale, përfshirë edhe të tilla për..

21.09.23 13:59 |

Bullgaria ra me 20 vende në renditjen e lirisë ekonomike

Liria ekonomike në Bullgari vazhdon të ulet sipas analizës së fundit të Institutit për Ekonominë e Tregut (IPI) të kryer së bashku me Institutin Kanadez “Frejzër”. Në studimin “Liria ekonomike në mbarë botën 2023”, Bullgaria është në vendin e..

20.09.23 12:13 |

Austria nuk do të heqë veton kundër vendit tonë për t'iu bashkuar Shengenit

Austria ka refuzuar thirrjen e Presidentes së KE-së Ursula von der Leyen për të hequr veton kundër pranimit të Bullgarisë dhe Rumanisë në zonën Shengen, me argumentin se zgjerimi i zonës pa viza nuk ka kuptim për momentin dhe ka nevojë për më..

14.09.23 17:22 |
Atanas Atanasov

Shumica në pushtet dëshiron të bashkojë shërbimet e inteligjencës

Kemi një ligj të gatshëm për krijimin e një shërbimi të unifikuar të inteligjencës, i cili do të bashkojë Agjencinë Shtetërore të Inteligjencës dhe Inteligjencën Ushtarake, tha për gazetën “24 Çasa”, kryetar i komisionit parlamentar për shërbimet..

11.09.23 11:07 |
Kirill Petkov

PP-DB, GERB dhe DPS ranë dakord për programin e tyre legjislativ

Fokusi kryesor i sesionit të tanishëm plenar do të jenë 13 projektligje që kanë të bëjnë me Planin e Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë, Shengenin dhe Eurozonën, njoftoi bashkëkryetari i “Po e vazhdojmë ndryshimin” Kirill Petkov. Sipas tij, PP-DB, GERB..

08.09.23 11:28 |
Nikollaj Denkov

Kryeministri kërkon të ristrukturojë shërbimet e sigurisë

Në prag të sezonit të ri politik - më 1 shtator, parlamenti rifillon punën - kryeministri Nikollaj Denkov tha se pret një mobilizim të deputetëve për miratimin e një sërë ligjesh të rëndësishme për vendin. Më urgjent është ligji që ka të bëjë me..

29.08.23 15:39 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна