Eмисия новини
от 15.00 часа

3400 leva (1738 euro) bëhet pensioni maksimal nga 1 tetori

Nga 1 tetori shuma maksimale e pensioneve do të shkojë në 3400 leva. Kjo është rritja e dytë e tavanit të pensioneve për vitin, pasi nga korriku u rrit nga 1500 leva (766 euro) në 2000 leva (1022 euro). Nga 1 tetori hyn në fuqi gjithashtu..

30.09.22 16:03 |

Inflacioni personal i punëtorëve është 50 për qind

Nuk ka sektor pa tension social. “Njerëzit po varfërohen çdo ditë e më shumë, nëse ky proces nuk kontrollohet, tensioni social do të kthehet në bombë”, tha për BNR Todor Kapitanov, Nënkryetar i sindikatës më të madhe kombëtare – Konfederatës së..

26.09.22 10:56 |

Çmimi i gazit për muajin shtator rritet me 19%

Komisioni për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit miratoi çmimin e karburantit blu për muajin shtator me vlerë prej 353.21 levash/MWh (180.59 euro). Krahasuar me çmimin e muajit gusht (297.89 leva/MWh), kur gazi u rrit me 60%, rritja është 18,57%...

01.09.22 19:28 |

Dy të tretat e bullgarëve duan një qeveri të rregullt

Problemet më të mëdha me të cilat përballet vendi ynë për momentin janë rritja e çmimeve - 40 për qind dhe kriza energjetike - 19 për qind. Këtë e tregojnë rezultatet e një sondazhi sociologjik të Agjencisë “Trend”, të realizuar në periudhën 15-22 gusht,..

01.09.22 12:42 |

Rritje rekord e çmimeve të prodhimit në korrik

Indeksi i përgjithshëm i çmimeve të prodhimit u rrit në korrik me 42.5 për qind krahasuar me të njëjtin muaj të një viti më parë, ndërsa krahasuar me qershorin me 3.8 për qind, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave. Çmimet..

30.08.22 13:57 |

Gazi natyror shtrenjtohet me 60 për qind

Komisioni për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit konfirmoi çmimin e gazit natyror për muajin gusht në masën e rritjes së kërkuar nga “Bullgargaz”. Kështu, për 1 megavat orë do të paguhen 298 leva (152 euro), që paraqet një rritje prej 60 për qind në..

12.08.22 15:22 |

“Bullgargaz” kërkon rritjen e çmimit të gazit me 60 për qind në gusht

“Bullgargaz” kërkon rritje të çmimit të gazit natyror dhe propozon që në gusht ai të jetë 152 euro (297.89 leva) për MWh, thuhet në faqen e internetit të kompanisë. Rritja e propozuar është rreth 60 për qind mbi çmimin për korrikun - 95 euro..

02.08.22 10:51 |

Në një vit, çmimet e prodhimit u rritën me më shumë se 41 për qind

Indeksi i përgjithshëm i çmimeve të prodhimit në Bullgari u rrit në qershor me 41.4 për qind krahasuar me të njëjtin muaj të vitit 2021. Në maj, treguesi ishte 38.2 për qind, sipas Institutit Kombëtar të Statistikave. Në një muaj, çmimet e..

29.07.22 12:13 |

Nga 1 korriku, pensioni minimal bëhet 238 euro

Deputetët në Kuvend më në fund miratuan që pensioni minimal nga 1 korriku të arrijë në 238 euro, ndërsa ai maksimal deri në 1000 euro. Tavani do të rritet sërish në 1738 euro nga 1 tetori, sa është shuma e të ardhurave maksimale të sigurimit...

28.06.22 18:08 |

Rritje më e vogël e pensioneve nga 1 korriku

Pensionet do të rriten vetëm me 6.1% nga 1 korriku për shkak të vonesës së votimit përfundimtar të përditësimeve të buxhetit në Kuvendin Popullor. Sipas planeve paraprake, çdo pensionist duhej të kishte një rritje prej 10% plus një shtesë prej 60..

24.06.22 19:02 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна