Eмисия новини
от 12.00 часа
Zhivodar Terziev

Nuk pritet ndryshim në çmimet e karburanteve

Çmimet e karburanteve u stabilizuan dhe nuk pritet të ndryshojnë gjatë dy muajve të ardhshëm. Këtë e parashikon kryetari i Shoqatës Bullgare të Naftës dhe Gazit Zhivodar Terziev. “Besoj se çmimet në pikat e karburanteve që po i shohim për momentin do..

11.04.23 18:48 |

Një punëtor në Bullgari në orë mesatarisht krijon 29.2 leva (14.93 euro) të PBB-së

Në Bullgari punojnë 3.5 milionë njerëz. Sipas të dhënave paraprake për vitin 2022, PBB-ja për të punësuar do të rritet në terma realë me 2.1 për qind krahasuar me një vit më parë, njofton Instituti Kombëtar i Statistikave. Struktura e punësimit sipas..

08.03.23 17:36 |

Në tremujorin e fundit të vitit 2022 paga mesatare mujore në Bullgari ishte 1879 leva

Krahasuar me tremujorin e tretë të vitit 2022, paga mesatare mujore u rrit me 7.8 për qind në tremujorin e katërt të po këtij viti dhe arriti në 1879 leva /rreth 939 euro/, njoftoi BTA. Sipas të dhënave paraprake të Institutit Kombëtar të Statistikave,..

14.02.23 13:05 |

OKB-ja pret një ngadalësim të rritjes së ekonomisë bullgare në vitin 2023

Lufta në Ukrainë po e vë në provë ekonominë botërore dhe ekspertët e OKB-së po parashikojnë për vitin 2023 rritjen më të ngadaltë në dekadën e fundit. Për Bullgarinë, rritja parashikohet të ngadalësohet nga 3 për qind e pritur në 2022 në 1.5 për..

26.01.23 12:26 |

Inflacioni vjetor në Bullgari stabilizohet në 17 për qind

Në dhjetor, inflacioni vjetor në Bullgari u stabilizua në nivelin e nëntorit prej 16.9 për qind, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave. Në bazë mujore, megjithatë, ka një rritje të çmimeve të konsumit me 0.9 për qind krahasuar me..

16.01.23 19:32 |

Presidenti u shpreh kategorikisht se paga minimale do të rritet nga 1 janari

Rritja e pagës minimale do të jetë nga 1 janari 2023, deklaroi kategorik presidenti Rumen Radev dhe i dha fund mosmarrëveshjes mes ministrave të qeverisë së përkohshme dhe brenda parlamentit për temën se kur duhet të bëhet rritja. “Ndërsa nga..

23.12.22 17:47 |

Krizat politike dhe energjetike janë ndër frikët e mëdha të biznesit

Vlerësimi për gjendjen e klimës së biznesit dhe të kompanive të vetë pjesëmarrësve në anketën tradicionale mes anëtarëve të Dhomës Ekonomike Bullgare për vitin е kaluar është jashtëzakonisht negativ.Për vitin 2023, qëndrimet e biznesit janë më shumë..

12.12.22 15:10 |

Nuk duhet të derdhen para në ekonomi përmes buxhetit

Ideja për të derdhur para në ekonomi përmes buxhetit është absurde. Kjo vetëm do të rrisë inflacionin. Për shkak të rritjes së pritshme më të ulët të PBB-së apo edhe rënies së mundshme, duhet të kufizohen shpenzimet, por të lihen investimet për të..

26.10.22 18:11 |

18.7 për qind inflacion vjetor në shtator

Norma vjetore e inflacionit u përshpejtua për të 19-in muaj radhazi dhe arriti në 18.7 për qind në shtator krahasuar me 17.7 për qind në gusht, tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave. Ky është niveli i tij më i lartë që nga viti..

17.10.22 17:09 |

Indeksi i çmimeve të prodhimit u rrit me 8.7 për qind për muajin

Indeksi i përgjithshëm i çmimeve të prodhimit u rrit me 8.7 për qind në gusht 2022 krahasuar me muajin e mëparshëm, tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave. Një rritje e konsiderueshme u regjistrua në prodhimin dhe shpërndarjen e..

30.09.22 19:02 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна