Eмисия новини
от 09.00 часа

Nga 1 janari i vitit 2020 paga minimale në Bullgari bëhet 312 euro

Paga minimale mujore në Bullgari nga 286 rritet në 312 euro nga 1 janari i vitit 2020. Motivet janë zhvillimi ekonomik i vendit, ritmet e qëndrueshme të rritjes së produktit të brendshëm bruto, rritja e numrit të të punësuarve, rritja e mjeteve për rrogat e..

31.12.19 15:32 |

Eurostati konstaton rritje të lartë të pagave në Bullgari

Bullgaria është ndër tri vendet e para me rritje më të konsiderueshme të pagimit të punës. Të dhënat e Eurostatit tregojnë vonim të rritjes së pagave gjatë tremujorit të tretë të vitit 2019 deri në 9,7% nga 11,3% gjatë tremujorit të dytë. Mirëpo, vendi..

16.12.19 15:23 |
Dimitër Radev

Rritja ekonomike e Bullgarisë është një nga më të lartat në BE

Rezultatet në sektorin bankar po përmirësohen vitin e katërt me radhë. Aktiviteti kreditor është një nga faktorët kryesor për rritjen ekonomike të Bullgarisë, e cila është një nga më të lartat në BE. Treguesit e bankave përmirësohen, duke përfshirë edhe..

09.12.19 11:49 |

Në një forum diskutohen perspektivat ekonomike për vitin 2020

Forumi Tradicional Ekonomik Bullgar i fundvitit diskuton në Sofje perspektivat ekonomike për vitin 2020. Në hapjen u vu në dukje, se sipas parashikimit zyrtar të Ministrisë së Financave për tri vitet e ardhshme rritja e ekonomisë kombëtare do të mbetet 3 –..

03.12.19 13:31 |

Rritja bullgare formohet nga prodhimtaria më e madhe e punës

90 për qind nga rritja reale ekonomike e Bullgarisë brenda 18 viteve të fundit i detyrohet rritjes së prodhimtarisë, komentoi Lëçezar Bogdanov, krye ekonomist në Institutin e Ekonomisë së Tregut. Në Bullgari krahu i punës soset, konkurrohemi me vendet e..

18.11.19 15:03 |

Komisioni Evropian korrigjoi parashikimin për rritjen e produktit të brendshëm bruto të Bullgarisë gjatë vitit 2019

Rritja ekonomike në Bullgari do të ngadalësohet gjatë 2 viteve të ardhshme, por do të qëndrojë afër potencialit, theksohet në raportin e vjeshtës të Komisionit Evropian. Brukseli pret ritëm të matur të eksportit bullgar, ulje të inflacionit, tepricë..

07.11.19 14:46 |

Presidenti Radev theksoi, se biznesi duhet të ndihmojë në kapërcimin e krizës sociale

Në ceremoninë e dekorimit të finalistëve të Konkursit “Menaxher i Vitit 2019”, presidenti Ruem Radev tha, se në daljen e krizës sociale rol kryesor duhet të luajë biznesi. Duke theksuar, se Bullgaria disponon resurse të kufizuara natyrore, njerëzore,..

05.11.19 11:16 |

Ministria e Financave pret rritje të produktit të brendshëm bruto me 3.4 për qind për këtë vit

Ekonomia bullgare do të shënojë rritje nga 3.4 për qind për këtë vit. Këtë e tregon parashikimi i vjeshtës i Ministrisë së Financave, transmetoi Radioja Kombëtare. Vitin e ardhshëm parashikohet një vonesë deri në 3.3 për qind. Inflacioni do të jetë 2.8 për..

21.10.19 15:37 |

Rritja e fluksit turistik nga Britania e Madhe

Gjithnjë e më shumë britanikë zgjedhin Turqinë, Egjiptin dhe Bullgarinë në vend të Spanjës për pushimet e tyre verore, informon tabloidi britanik “The Sun”. Sa i përket Bullgarisë “The Sun” pohon se fluksi i turistëve nga Briatania e Madhe në..

02.07.19 13:13 |
Tomisllsv Donçev

Bullgaria kërkon një vlerë të shtuar nga investimet e reja në ekonomi

Produkti i Brendshëm Bruto i Bullgarisë është dyfishuar për 10 vjetët e fundit, eksporti është rritur 2,4 herë, tek IT produktet dhe shërbimet e jashtme është rritur 5 herë, vuri në dukje gjatë inaugurimit të forumit ekonomik në Plovdiv..

27.06.19 10:39 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна