Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Nga 1 janari i vitit 2020 paga minimale në Bullgari bëhet 312 euro

Foto: arkiv

Paga minimale mujore në Bullgari nga 286 rritet në 312 euro nga 1 janari i vitit 2020. Motivet janë zhvillimi ekonomik i vendit, ritmet e qëndrueshme të rritjes së produktit të brendshëm bruto, rritja e numrit të të punësuarve, rritja e mjeteve për rrogat e punës. Paga minimale për një orë pune bëhet 1.87 euro me orar pune 8 orë dhe javë pune prej 5 ditësh.

Më shumë nga rubrika

Ambasadorja e SHBA-së Herro Mustafa

Kryeministri bullgar dhe Ambasadorja e SHBA: Lufta kundër korrupsionit në Bullgari është thelbësore

Kryeministri i përkohshëm Stefan Janev zhvilloi një takim me Ambasadoren e SHBA në Bullgari Herro Mustafa, në të cilin u diskutuan çështje në lidhje me situatën aktuale politike në vend. Janev theksoi prioritetet e kabinetit zyrtar dhe mundësitë..

botuar më 21-05-14 5.16.MD
Toma Bikov

GERB: Qeveria teknike e kthen oligarkinë nga jashtë në pushtet

Sipas Nënkryetarit të GERB Tomisllav Donçev, nëdrrimi i figurave kryesore në Agjencinë Doganore dhe në Agjencinë e të Ardhurave është një përpjekje për të kontrolluar aparatin shtetëror. Sipas ish-deputetit nga partia GERB Toma Bikov ka lidhje..

botuar më 21-05-14 4.46.MD

Rritje e shumëfishtë e migrantëve të paligjshëm

Sipas Policisë Kufitare shtatë herë u rritën përpjekjet e emigrantëve të paligjshëm për të hyrë përmes kufirit bullgaro-turk për 4 muajt e parë të 2021, krahasuar me të njëjtën periudhë në 2020. 3978 emigrantë të paligjshëm u ndaluan. 147 u..

botuar më 21-05-14 3.08.MD