Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Tregtia e Bullgarisë me vendet e BE-së po zgjerohet

Foto: arkiv

Instituti Kombëtar Statistikor njofton, se në periudhën janar – tetor të vitit 2019 eksporti i Bullgarisë për në BE-në arriti 16 710 milion euro, duke shënuar rritje me 3.4 për qind në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2018. Importuesit kryesorë të mallrave bullgare ishin Gjermania, Rumania, Italia, Greqia, Franca dhe Belgjika, të cilat formuan 66.2 për qind nga eksporti. Në të njëjtën kohë importi i Bullgarisë u rrit me 2.6 për qind deri në 17 442 milion euro. Më e lartë është vlera e mallrave të importuara nga Gjermania, Italia, Rumania, Greqia dhe Spanja. Saldoja e tregtisë së jashtme të vendit me BE-në për këtë periudhë është negative në përmasë 732 milion euro.

Më shumë nga rubrika

Rritje e shumëfishtë e migrantëve të paligjshëm

Sipas Policisë Kufitare shtatë herë u rritën përpjekjet e emigrantëve të paligjshëm për të hyrë përmes kufirit bullgaro-turk për 4 muajt e parë të 2021, krahasuar me të njëjtën periudhë në 2020. 3978 emigrantë të paligjshëm u ndaluan. 147 u..

botuar më 21-05-14 3.08.MD

Qeveria e përkohshme do të kërkojë para nga taksapaguesit e mëdhenj

Pavell Tonev u emërua drejtor i Agjencisë “Dogana”, njoftoi Ministri i Financave Asen Vasilev në një konferencë për shtypin. Shefja e Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave Galja Dimitrova, u çlirua nga posti për shkak të mbledhjes së ulët të..

botuar më 21-05-14 1.37.MD

Nuk ka treg për trëndafilat vajore bullgare

40 për qind e masiveve të mbjella me trëndafila vajore do të mbeten të pambledhura. Në vjeshtë disa nga prodhuesit do të asgjësojnë plantacionet, parashikon Asociacioni i Prodhuesve të Trëndafilave. Arsyet janë mungesa e tregjeve, njoftoi BNR...

botuar më 21-05-14 12.47.MD