Бялата лястовица

Some Details

Бъдете с "Бялата лястовица"!

Възможностите, които новите технологии предоставят на незрящите. Спортните постижения на хората с увреден слух. Новите и качествени социални услуги, които ще предоставят общини в региона. За всичко това ще говорим днес в предаването „Бялата..

публикувано на 13.03.19 в 10:38

ТПК "Иглика" на модния подиум?

Ще пробие ли шуменската ТПК „Иглика“ на международния моден подиум? Има ли надежда след инсулта? Как празнуват хората със спациални потребности? Репортажи от цветни събития и срещи с хора, които заразяват със своя оптимизъм ще ви предложим и днес..

публикувано на 05.03.19 в 15:50

"Бялата лястовица" на 27 февруари: за майките със смели сърца от Русе и за надеждите на шуменското сдружение "Сияйна зора"

За силата да си родител на дете с увреждане, за неспирния стремеж да убедиш останалите, че външните разлики не правят различията между хората, за липсата на информация за адекватните начини на лечение, за многогодишните проблеми на хората с увреждания,..

публикувано на 27.02.19 в 08:51

Мартеничките като терапия - в "Бялата лястовица"

Как изработването на мартенички се превръща в забавление и терапия за възпитаниците на Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен? Това ще разберете в днешното издание на предаването „Бяла лястовица“. Ще научите още откъде можете да си..

публикувано на 20.02.19 в 08:30

"Бялата лястовица" на 13 февруари - достъпна среда и социални контакти

Достъпът на хората с увреждания до културните институции и възможностите им за социални контакти, е темата на днешното издание на предаването „Бялата лястовица“. Ще ви отведем в Търговище, където единствената културна институция, достъпна за хора..

публикувано на 13.02.19 в 09:14

В Бялата лястовица на 6 януари

На всяка трета секунда един човек в света се разболява от Алцхаймер. Как се диагностицира и лекува болестта у нас? Има ли кой да помага на семействата? Как млади хора ще въвеждат незрящи деца в света на музиката? Как незрящ младеж от малко градче..

публикувано на 06.02.19 в 10:13

"Бялата лястовица" - истории за доброто

Когато има желание, винаги има начин или три примера за това, че е възможно хората с увреждания да са пълноценни и приети, без гръмки и скъпи проекти. В предаването „Бялата лястовица“ днес ще разберете как се стига до решението да вземеш дете с..

публикувано на 30.01.19 в 09:36

Децата и болницата - в "Бялата лястовица"

Как работят за интеграцията на децата, които се обучават в центъра за специална образователна подкрепа в Шумен. Това ще разберем в днешното издание на предаването „Бялата лястовица. Ще ви разкажем и за група хора с добри сърца, обединени от каузата..

публикувано на 23.01.19 в 09:18

Има ли телефон за глухи?

В „Бялата лястовица“ ще ви разкажем за приложение, което ще позволи на хора с увреден слух да подават сигнали на спешния   тел 112. Ще ви запознаем и с хора със специални потребности от Шумен и Смядово, които намериха работа по проекти,..

публикувано на 15.01.19 в 15:55

За добрите сърца - в "Бялата лястовица"

Едно по-различно издание на „Бялата лястовица“ ще ви предложим днес. Предпразнично ще припомним каузите, които вие, нашите слушатели, подкрепихте през годината. Защото хиляди се включиха в кампаниите за набиране на средства, нужни за лечението на..

публикувано на 19.12.18 в 09:13