Денят на совите

Some Details

Каква Коледа си пожелавате тази година?

С този въпрос ще започне „Денят на совите“ на 14-ти ноември. В последната блажна вечер преди Рождественските пости ще има минути и за легенди, и за истории, както и за въпроса: Как избирате новите приятели? А в късната рубрика Жени Попова от приюта за..

публикувано на 14.11.20 в 19:05

Има ли рецепта срещу лош късмет?

Какво мислите за „зелените коридори“ за над 65 годишните?   Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“ във връзка с новата заповед на здравния министър. По повод петък 13-ти, във втората част на предаването ще търсим отговор на..

публикувано на 13.11.20 в 18:32

Неделя вечер с ,,Денят на совите"

  В късната неделна вечер ви предлагаме да си говорим за спокойствието. Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ на 15 ноември. В европейския ден на музикотерапията ще ви срещнем с диригента Левон Манукян, който ще ни сподели какво..

публикувано на 13.11.20 в 13:47

За ябълката на раздора

Съчетанието от четири единици носи силна символика в нумерологията и се смята за символ на събуждането на духа и новото начало. Желаем си го,  а в "Денят на совите", в 11- тия ден на 11-тия месец ще ви питаме: Кое се превръща в ябълката на раздора..

публикувано на 11.11.20 в 20:53

Очакваме ви в "Денят на совите"

Доброто е ключът към един по-светъл и искрен свят в разказите на Йордан Йовков. Днес се навършват 140 години от рождението на писателя, а в първата част на „Денят на совите“ ще говорим за красотата и добротата, които срещнахме днес. В късната..

публикувано на 09.11.20 в 19:25

Как празнувате през пандемията?

Как си празнувате празниците по време на пандемията? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“ на днешния Архангеловден.Втората част на предаването ще посветим на българските полицаи, които имат професионален празник.В късната..

публикувано на 08.11.20 в 18:52

Къде да има безплатни антигенни тестове?

С този въпрос ще започне вечерното предаване на Радио Шумен „Денят на совите“ след като министърът на културата Боил Банов заяви: че това предстои да се случи на всички културни събития. Къде още трябва да има такова безплатно тестване? Това ще коментираме в..

публикувано на 06.11.20 в 19:44

Какво им трябва на мъжете?

Какво им трябва на мъжете? Това ще бъде въпросът в първата част на предаването в Световния ден на мъжа, който отбелязваме на 5 ноември. След 22 часа ще чуете интервю с доц. Катя Кайрякова по повод книгата й „Съвременна българска хореография на..

публикувано на 05.11.20 в 17:50
sova

Кога се доверявате на интуицията?

Ще попитаме след 21,00 в ефира на Радио Шумен. Вечерното предаване „Денят на совите“ отново ще бъде възможност да обсъдим въпросите, които ни вълнуват на 3-ти ноември. Затова още в първия час ще ви попитаме: Разчитате ли на здравната система, че ще получите..

публикувано на 03.11.20 в 20:08

Очакваме ви в "Денят на совите"

С какви емоции, мисли и настроения посрещате есенния месец ноември? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. Могат ли съвременните писатели да бъдат будители и какво дава писаното слово на пишещите и четящите хора? На..

публикувано на 01.11.20 в 18:34