Денят на совите

Some Details

Може ли да бъде проучена тишината?

С този въпрос ще провокираме разговорите в „Денят на совите“ тази вечер, обещава късният екип на Радио Шумен. Веднага след 21,00 часа ще маркираме акцентите на днешния ден и ще гостуваме на хората, които създадоха Института за изследване на тишината. Това е..

публикувано на 22.01.20 в 19:45

Очакваме ви в "Денят на совите"

Годишна класация поставя България на 58-мо място сред 80 страни в света. Общото класиране на най-добрите държави измерва глобалната ефективност по различни показатели. Защо си заслужава да живеем в България? Това ще ви попитаме в първата част на..

публикувано на 21.01.20 в 19:22

Очакваме ви в "Денят на совите"

Кога разчитате на вътрешния си глас? Това ще ви попитаме в предаването „Денят на совите“. В късната рубрика ще се потопим в тайните на медитацията и ще говорим за усещането за безкрайност и дълбок вътрешен мир, което може да се постигне чрез..

публикувано на 19.01.20 в 19:12

Как ковете съдбата си?

Какво може да се свърши без вода? Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“. След 22 часа ще празнуваме заедно с ковача Божидар Димитров, който има професионален празник на Антоновден. И понеже казват, че всеки сам кове съдбата си,..

публикувано на 17.01.20 в 19:34

С ,,Денят на совите" и в събота

  Кои са най-полезните съвети, които сте получавали? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в събота вечер по Радио Шумен. В късната рубрика от птичи поглед ще се насладим на Родопите. Колегата от радио Кърджали Божидар Чолаков е..

публикувано на 17.01.20 в 11:31

"Денят на совите" - за водата и за добрината

"Вода гази, жаден ходи" – тази поговорка звучи все по-близко и разбираемо за все повече хора. В „Денят на совите“ тази вечер в първата част на предаването ще ви попитаме дали и как пестите вода. След това ще ви предложим да разсъждавате върху въпроса..

публикувано на 16.01.20 в 19:01

Очакваме ви в "Денят на совите"

Самоличността на мъж в интернет е открадната, а той още не е открил законов механизъм, по който да търси правата си. Историята е съвсем истинска, с адрес България. Какво не бива да публикуваме в интернет пространството, за да се чувстваме сигурни..

публикувано на 14.01.20 в 20:00

Колко топло е наистина топло?

Ще попитаме в „Денят на совите“ тази вечер, за да проверим дали наистина 1/3 от българите мръзнат през зимата. Това ще бъде темата в първата част на предаването, а по-късно ще се посветим на книгите. Гост в късната рубрика ще бъде авторът на проучване, което..

публикувано на 13.01.20 в 18:33

Има ли пълно щастие?

По-популярен е изразът "Няма пълно щастие". Задавайки въпроса по този начин допускаме, че има хора които са открили формулата за пълно щастие и ще я споделят. Ако пък сте убедени в обратното, докажете ни с примери, че е така в неделя след 21 часа в "Денят..

публикувано на 12.01.20 в 17:10

На кого бихте благодарили в Деня на думата „благодаря“?

С това ще започне късната среща на вълните на Радио Шумен след 21,00. Така съботната вечер може да противостои на негативните вести от почивния ден. Имаме ли нужда от това да благодарим по-често или предпочитаме да ни благодарят? С този въпрос ще се..

публикувано на 11.01.20 в 19:35