Днес

Some Details
Снимката е илюстративна

Екологични, финансови, литературни и спортни теми в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 18 часа в четвъртък, 2 април можете да проследите: - Как десетки домакинства в Русе ще сменят печките си на твърдо гориво с по-екологични отоплителни уреди по програма "LIFE" ще чуем от кореспондента на Радио Шумен..

публикувано на 02.04.20 в 12:12
Модел на новия коронавирус, причиняващ Covid-19, National Institutes of Health (NIH)

Различните лица на извънредното положение в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в понеделник, от 13 до 17 часа можете да проследите: - Има ли дефицит на стоки по магазините? Продължават ли да се презапасяват с медикаменти, тоалетна хартия и храни хората в разгара на извънредното положение, ще разберем..

публикувано на 16.03.20 в 11:04

В Шумен отново на училище

Учениците в Шумен отново са на училище. Как започна първият учебен ден след грипната ваканция? Как се справят детските градини? Как във Върбица се справят с изискванията   покрай опасността от корона вируса Как работят заведенията за обществено..

публикувано на 12.03.20 в 12:04

Пътища, земеделие, вируси и книги в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен във вторник, 10 март, от 13 до 17 часа можете да проследите: - Кога ще има първа копка за изграждане на магистралата Русе - Велико Търново търси Галя Савова; - Фермерите все по-често се обръщат за съдействие към Областната..

публикувано на 10.03.20 в 09:58

С програма „Днес“ в следобеда на 9 март

Кои са шуменските информатици, които спечелиха медали от Международната олимпиада в Москва? Готова ли е русенската болница да посрещне пациенти с коронавирус? Как протича полицейската акция в Шумен, която следи за безопасността на пътуващите деца? Какви..

публикувано на 09.03.20 в 12:33

Достатъчно ли са леглата и медиците в шуменската болница?

В програма „ДНЕС“ на 6-ти март ще коментираме   обстановката в шуменската болница и как се обезпечава кадрово повишената заболеваемост? Ще ви разкажем за кампанията „супер фермер“ и ще ви срещнем с ученици от Професионалната гимназия по селско..

публикувано на 06.03.20 в 09:46

С програма „Днес“ в следобеда на 5 март

Какви са възможности за кандидатстване по програмата за достъпна среда на хора с увреждания? Ще изгубим ли породата източнобалканска свиня заради разпространението на африканската чума у нас? Как се танцува историята на „Дон Кихот”? Разговор със солисти на..

публикувано на 05.03.20 в 12:50

С празничната програма „Днес“

Как с хоро в центъра на Шумен се повдига националният ни дух? С какви празненства и концерти Русе отбелязва Националния празник? На финала на по-кратката ни, но прзнична среща ще си припомним и предание за спасяването на българи от Попово по време..

публикувано на 03.03.20 в 14:18

Футбол, образование и история в програма "Днес"

В петъчната програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа можете да проследите: - Успя ли Лудогорец да защити реномето си на евробоец в мачовете срещу Интер? Какво донесе тазгодишната кампания в европейските клубни турнири ще коментира Сава Тончев; -..

публикувано на 28.02.20 в 11:24

С програма „Днес“ в следобеда на 26 февруари

Как с хартиени пътни карти полицията в Шумен ще опита да намали катастрофите в областта? Готова ли е болницата в Шумен да посрещне евентуален случай на коронавирус? На кого ще помогне мартенският благотворителен базар на детския комплекс „Анастас..

публикувано на 26.02.20 в 12:36