Днес

Some Details

Програма "Днес" в сряда

От 13 до 18 часа на 29 април, в програма "Днес" на Радио Шумен може да проследите: - Какво се случва със схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, когато учениците имат само виртуални занятия, какви са практиките в региона; - Сдружение "Еквилибриум"..

публикувано на 29.04.20 в 10:50

С програма „Днес“ в следобеда на 28 април

Носят ли се маски и спазва ли се социална дистанция в ромската махала на Шумен? Кой е новият управител на ВиК дружеството в Шумен и какви управленски цели си поставя? Има ли опасност за реколтата от житните култури – заради липсата на валежи? Ще спасят ли..

публикувано на 28.04.20 в 12:55

С програма „Днес“ в следобеда на 23 април

Как ще бъдат реализирани големите водни проекти на ВиК - Шумен? Какви решения взеха общинските съветници в Русе по време на днешното им заседание?  Какъв сигнал за проверка срещу обществена поръчка на Община Силистра подаде фондация Антикорупционен фонд към..

публикувано на 23.04.20 в 12:57
Тежка катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков стана снощи на бул.

Мерки, възможности и приложения в програма "Днес"

В първия работен ден на Светлата седмица след Великден в програма "Днес" на Радио Шумен можете да проследите: - Защо няма икономически мерки, насочени конкретно към туризма, така че той да не претърпи фатални загуби заради пандемията; - Вашите оферти..

публикувано на 21.04.20 в 10:06

Програма "Днес" на Разпети петък

В програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа на 17 април можете да проследите: - Готвят ли се шуменци да тръгнат през уикенда към платото над града, как хората гледат на забраната да посещават паркове и градини, търси Ирина Николова; - Как..

публикувано на 17.04.20 в 12:32

С програма „Днес“ в следобеда на 7 април

Спазват ли препоръките за ограничаване на разпространението на КОВИД-19 възрастните хора, които от днес получават пенсиите си за април в шуменските пощенски клонове? Как в извънредната ситуация медиците в шуменската болница отбелязват Световния ден на..

публикувано на 07.04.20 в 12:27

Борбата с коронавируса в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в понеделник, 6 април можете да проследите: - Как доц. Стефка Калева, зам.-ректор на Шуменския университет коментира високата оценка, която постави акредитацията на висшето училище. С нея разговаря Росица Арабаджиева; -..

публикувано на 06.04.20 в 12:52
Снимката е илюстративна

Екологични, финансови, литературни и спортни теми в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 18 часа в четвъртък, 2 април можете да проследите: - Как десетки домакинства в Русе ще сменят печките си на твърдо гориво с по-екологични отоплителни уреди по програма "LIFE" ще чуем от кореспондента на Радио Шумен..

публикувано на 02.04.20 в 12:12
Модел на новия коронавирус, причиняващ Covid-19, National Institutes of Health (NIH)

Различните лица на извънредното положение в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в понеделник, от 13 до 17 часа можете да проследите: - Има ли дефицит на стоки по магазините? Продължават ли да се презапасяват с медикаменти, тоалетна хартия и храни хората в разгара на извънредното положение, ще разберем..

публикувано на 16.03.20 в 11:04

В Шумен отново на училище

Учениците в Шумен отново са на училище. Как започна първият учебен ден след грипната ваканция? Как се справят детските градини? Как във Върбица се справят с изискванията   покрай опасността от корона вируса Как работят заведенията за обществено..

публикувано на 12.03.20 в 12:04