Клуб Петък

Some Details

По-културни с "Клуб Петък"

Статистиката показва че все по-малко шуменци ходят на театър и посещават музейни експозиции. Как можем да преобърнем негативната тенденция? Това е темата в последното за сезона издание на "Клуб Петък". Изберете компанията на  Радио Шумен във времето от..

публикувано на 28.06.19 в 10:51

Ще почивате ли и къде това лято?

В България или в чужбина? Имате ли планове или нямате възможности да почивате? В първия летен ден на 2019  година в "Клуб Петък" ще коментираме темата за възможностите и предпочитанията на българите за летен отдих. Кои са водещите мотиви при избора на място..

публикувано на 19.06.19 в 20:44

За и против субсидиите за партиите?

Това е темата в предаването „Клуб петък“ което започва в 11,00. Коментарите ще провокираме с различни гледни точки и позиции в анкета със слушатели, в прогнози на социолозите, както и с резултати от проучване на Института за изследване на публичната среда...

публикувано на 14.06.19 в 09:24

За животните и хората

Промени ли обществото ни отношението си към животните и какво още имаме да учим? Въпреки, че насилието над животни беше криминализирано, все още често чуваме за такова. Пресният случай е от Ямбол преди дни, когато мъж прегази улично куче. В Шумен пък..

публикувано на 06.06.19 в 13:35

Как да се справим с войната по пътищата?

Пътната безопасност ще е във фокуса на поредното издание на дискусионното предаване „Клуб Петък“ по радио Шумен. Възрастните шофьори да подлежат на допълнителни медицински прегледи за физиологическата и психологическата им готовност да управляват..

публикувано на 09.05.19 в 16:40

Българинът между съпричастността и мрънкането

Пожарът в катедралата Нотр Дам беляза седмицата. Разделението на мненията за това, обаче трябва ли и колко да ни боли нас българите за разрушения храм, трябва ли или не българската държава да помогне и излишен напън ли е това, че наши общини също решиха..

публикувано на 18.04.19 в 16:23

„Чума без антидот“

Кой нарече скандалите с апартаментите и оставките във властта по този начин? Бъдете с „Клуб петък“ на 12-ти април, за да знаете отговора на този въпрос и аргументите на политолози и журналисти. А ние ще търсим всички страни на медала или казано така: Какви..

публикувано на 12.04.19 в 10:01

Колко българи работят това, за което са учили?

Това няма да бъде темата на „Клуб петък“ днес, но ще бъде достатъчно точен отговор на въпроса: Защо българското образование не задържа децата в училище и какви мерки и промени могат да го направят? Това ще коментираме между 11,00 и 12,00 с участниците в..

публикувано на 29.03.19 в 10:04

Индекс на щастието

Усещането за щастие в България е като на хората в Камерун или Гана. Това сочи изготвен от трима икономисти Доклад на щастието по света. Страната ни е на 97-о от 156 места в новата класация и попада в компанията на държави от Африка, Близкия изток и Азия...

публикувано на 21.03.19 в 16:36

30 години в мрежата

Как се промени животът ни 30 години след началото  на световната мрежа - това е темата в "Клуб Петък" на 15 март. В какво се превърна идея, определена от създателите си като „неясна, но вълнуваща“? Според основоположника на World Wide Web – Сър..

публикувано на 15.03.19 в 09:31