Клуб Петък

Some Details

За животните и хората

Промени ли обществото ни отношението си към животните и какво още имаме да учим? Въпреки, че насилието над животни беше криминализирано, все още често чуваме за такова. Пресният случай е от Ямбол преди дни, когато мъж прегази улично куче. В Шумен пък..

публикувано на 06.06.19 в 13:35

Как да се справим с войната по пътищата?

Пътната безопасност ще е във фокуса на поредното издание на дискусионното предаване „Клуб Петък“ по радио Шумен. Възрастните шофьори да подлежат на допълнителни медицински прегледи за физиологическата и психологическата им готовност да управляват..

публикувано на 09.05.19 в 16:40

Българинът между съпричастността и мрънкането

Пожарът в катедралата Нотр Дам беляза седмицата. Разделението на мненията за това, обаче трябва ли и колко да ни боли нас българите за разрушения храм, трябва ли или не българската държава да помогне и излишен напън ли е това, че наши общини също решиха..

публикувано на 18.04.19 в 16:23

„Чума без антидот“

Кой нарече скандалите с апартаментите и оставките във властта по този начин? Бъдете с „Клуб петък“ на 12-ти април, за да знаете отговора на този въпрос и аргументите на политолози и журналисти. А ние ще търсим всички страни на медала или казано така: Какви..

публикувано на 12.04.19 в 10:01

Колко българи работят това, за което са учили?

Това няма да бъде темата на „Клуб петък“ днес, но ще бъде достатъчно точен отговор на въпроса: Защо българското образование не задържа децата в училище и какви мерки и промени могат да го направят? Това ще коментираме между 11,00 и 12,00 с участниците в..

публикувано на 29.03.19 в 10:04

Индекс на щастието

Усещането за щастие в България е като на хората в Камерун или Гана. Това сочи изготвен от трима икономисти Доклад на щастието по света. Страната ни е на 97-о от 156 места в новата класация и попада в компанията на държави от Африка, Близкия изток и Азия...

публикувано на 21.03.19 в 16:36

30 години в мрежата

Как се промени животът ни 30 години след началото  на световната мрежа - това е темата в "Клуб Петък" на 15 март. В какво се превърна идея, определена от създателите си като „неясна, но вълнуваща“? Според основоположника на World Wide Web – Сър..

публикувано на 15.03.19 в 09:31

В "Клуб Петък" говорим за жени!

8 март е и в „Клуб петък“ ще говорим за… жени. Захвърлиха ли дамите престилките, за да обуят панталони и да се устремят към властта? Подготвя ли ни културата за „женско царство“ или борбата е единствено за равнопоставеност? Включете се в дискусията и..

публикувано на 08.03.19 в 10:50

“Родител 1” и “родител 2” вместо „майка“ и „баща“?

Във Франция обмислят дали в ученическите формуляри графите „майка“ и „баща“ да бъдат изписани като “родител 1” и “родител 2”. Защо идеята разгневи голяма част от българското общество? Степенуването на родителството ли е проблемът? Виждат ли в..

публикувано на 22.02.19 в 10:42

За семейния бюджет в Клуб Петък

„Не можеш да постигнеш просперитет, ако не спестяваш, не можеш да установиш солидна сигурност, ако вземаш пари назаем; не можеш да стоиш далеч от нещастието, ако харчиш повече, отколкото печелиш.“ Тези думи на Ейбрахам Линкълн са винаги актуални...

публикувано на 15.02.19 в 09:57