Клуб Петък

Some Details

В "Клуб Петък" говорим за жени!

8 март е и в „Клуб петък“ ще говорим за… жени. Захвърлиха ли дамите престилките, за да обуят панталони и да се устремят към властта? Подготвя ли ни културата за „женско царство“ или борбата е единствено за равнопоставеност? Включете се в дискусията и..

публикувано на 08.03.19 в 10:50

“Родител 1” и “родител 2” вместо „майка“ и „баща“?

Във Франция обмислят дали в ученическите формуляри графите „майка“ и „баща“ да бъдат изписани като “родител 1” и “родител 2”. Защо идеята разгневи голяма част от българското общество? Степенуването на родителството ли е проблемът? Виждат ли в..

публикувано на 22.02.19 в 10:42

За семейния бюджет в Клуб Петък

„Не можеш да постигнеш просперитет, ако не спестяваш, не можеш да установиш солидна сигурност, ако вземаш пари назаем; не можеш да стоиш далеч от нещастието, ако харчиш повече, отколкото печелиш.“ Тези думи на Ейбрахам Линкълн са винаги актуални...

публикувано на 15.02.19 в 09:57

Колко солени могат да бъдат шегите между колеги?

Това е първият въпрос в „Клуб петък“ на 1-ви февруари, защото днес в предаването ще си позволим да разкажем за забавните моменти и градусите на колегиалните взаимоотношения в Радио Шумен. За мокрите столове, ревността, тайните, които крият бюрата и за..

публикувано на 01.02.19 в 09:29

Колко солени могат да бъдат шегите между колеги?

Това е първият въпрос в „Клуб петък“ на 1-ви февруари, защото днес в предаването ще си позволим да разкажем за забавните моменти и градусите на колегиалните взаимоотношения в Радио Шумен. За мокрите столове, ревността, тайните, които крият бюрата и за..

публикувано на 01.02.19 в 09:21

Границите на нормалността

В клуб „Петък“ по радио Шумен ще ви предложим една дискусия за границите на нормалността? Къде са те и надскачаме ли ги често? „Това е възможно, защото сме в България“, колко често сте чували тази фраза? Сигурна съм не просто веднъж или два пъти. А какво..

публикувано на 11.01.19 в 09:05

Новогодишните обещания

С новата година идват и редица обещания, които даваме на себе си. Често чуваме „От 1 януари спирам да пуша, да пия или започвам диета“. Кои са обаче актуалните обещания, които трябва да променят живота ни? Докога ги спазваме? Защо бързо губим мотивация?..

публикувано на 04.01.19 в 10:18

Само Коледа ли е сезон на щедростта?

Това е темата в "Клуб Петък" в разгара на благотворителните кампании. В предаването ще търсим отговори на въпросите: Станахме ли по- състрадателни или както казват психолозите това се дължи на феномена на заразата? Въпрос на щастие ли е щедростта или..

публикувано на 14.12.18 в 10:20

Конкурентноспособно ли е българското образование?

В навечерието на студентският празник, когато много млади хора се готвят да празнуват, ние в клуб „Петък“ пък ще обърнем внимание на образованието у нас. Конкурентноспособно ли е то? Успешно ли се намира баланса между добрите консервативни практики..

публикувано на 07.12.18 в 09:20

„Бонус-малус“ – има ли смисъл?

Въвеждането на системата „бонус-малус“ (намаление – увеличение) у нас се коментира активно вече пета година. Нейното прилагане обаче никога не е изглеждало толкова възможно. Ако започне да работи – цената на задължителната застраховка „Гражданска..

публикувано на 30.11.18 в 10:33